Over mij

Verliefd op Japan


Leuk dat je hier even een kijkje komt nemen! Niet dat ik mezelf graag in het middelpunt van de belangstelling zet, maar ik begrijp dat je wilt weten wie er achter Roppongi schuilt.

Ik ben Ingrid en als ik niet werk ga ik graag op stap met mijn twee mannen. Ik geniet van mijn tijd met vriendinnen en zou het liefst wekelijks koken voor iedereen die zin heeft om aan te schuiven. Zo af en toe pik ik nog wel eens een concert mee, het liefst een waar je flink kunt dansen, en m’n vakanties breng ik het liefst door aan het strand.

Mijn liefde voor Japan gaat way back…tot 1988. Toen begon ik mijn studie Japanse taal & cultuur in Leiden, met als hoogtepunt een jaar werken en studeren in Nagasaki. Wat een heerlijke tijd was dat! Mocht je Japan nog op je wishlist hebben staan, sla Kyushu dan niet over.

Na mijn studie ben ik gaan werken voor de eerste Japanse supermarkt in Nederland, de Meidi-Ya. In Japan zelf kom je deze luxe winkel nog tegen in Roppongi, Kyobashi, Hiroo, Kyoto etc. in Amsterdam is de winkel er helaas niet meer. Ik heb het er 13 (!) jaar volgehouden en in al die jaren heel veel geleerd over de Japanse keuken en haar bijzondere ingrediënten. Toen de kans kwam om een sushi kookboekje te schrijven heb ik die dan ook met beide handen aangegrepen. 

En nu ben ik met heel veel plezier al vele jaren eigenaar van Roppongi. Ik heb inmiddels veel meegemaakt, eerst samen met Jet, maar nu in m'n uppie. Eén ding is in al die jaren nog nooit veranderd en dat is mijn liefde voor de mooi gemaakte spullen uit Japan. Of het nu de furoshiki zijn, de koinobori, de tabi sokken, het Japanse servies, of de lekkere Japanse thee van alles wat je in mijn webshop tegenkomt word ik zelf heel erg blij!

Ga met me mee op reis naar het land van de rijzende zon en laat je verrassen door al het moois wat dit prachtige land te bieden heeft!

Ingrid