freakshake in kawaii cat mug

Guilty pleasure recept: de freakshake

Ken je de freakshake (nog)? Een romige, verrukkelijke mash-up van pure vreugde. Oftewel een mega milkshake met een heel veel zoete toppings en room, geïmporteerd vanuit de Canberra in Australië. Alles behalve gezond, maar heerlijk om af en toe mee uit de bocht te vliegen (met de nadruk op af en toe!).

STYLING IS ALLES

Influencers en foodies struikelden alweer drie jaar geleden over elkaar om de mooiste freakshakes op Instagram te posten. Of ze het gevaarte ook tot op de bodem hebben opgegeten vraag ik me af, maar kleurrijk en fotogeniek en zijn de shakes in de mason-jars zeker.


freakshake
Met de theebeker “Lucky Cat” maak je een bescheiden freakshake. Het hoeft niet altijd super gezond vind ik, maar het moet wel te behappen blijven! Lepel de topping er lekker met een dessertlepel van af.
kawaii lucky cat theebeker
Je kunt natuurlijk helemaal over de top gaan met koekjes, cake, smarties en ga zo maar door, maar ik vind de freakshake zo al freaky genoeg!

MIJN RECEPT

Voor 2 freakshakes heb je nodig:
60gr donkere chocolade
200ml slagroom
300gr chocolade ijs
250ml melk
mini marshmellows
gewone marshmellows

Aan de slag:
smelt de chocolade au-bain-marie (in een kom die boven kokend water hangt, de bodem van de kom raakt het water niet). Neem de kom van het vuur en mix er 100ml van de slagroom door. De ganache, zo heet dit mengsel, moet glad en glanzend zijn.

Mix het ijs met de melk.

Besmeer de rand aan de binnen- en buitenkant van de beker met de ganache en schenk de milkshake erin, schep er slagroom op, drizzle wat van de ganache erover, en dek het af met zoveel mogelijk marshmellows. Als je geen mini’s kunt vinden, kun je ook grote marshmellows door de helft knippen.


kawaii lucky cat freakshake

DE "GEZONDE" VARIANT

Als je het allemaal iets minder heftig zoet wilt hebben maak je gewoon lekker een fruit smoothie, met yoghurt en banaan. Meng dan per persoon 200ml yoghurt met 1 banaan in een blender, of met een staafmixer.


banaan smoothie

Maak alsnog wel de ganache en de topping van slagroom en marshmellows, want het is en blijft natuurlijk wel een freakshake!

liefs uit japan