Ontdek de MD Midori Notebooks

Midori MD Notebooks zijn geliefd in de wereld van stationery liefhebbers en schrijvers. Met hun eenvoudige, maar elegante ontwerp en hoogwaardige papier hebben deze notebooks een trouwe aanhang veroverd over de hele wereld. Wat deze notebooks zo bijzonder maakt en hoe je ze het beste beschermt lees je hier.

De Geschiedenis van Midori

Het oorspronkelijke bedrijf heette Midori Shokai Co., Ltd. en werd opgericht in 1950 en bestaat dus inmiddels al ruim 70 jaar. Midori betekent ‘groen’ in het Japans en is gekozen om de kracht van groene plantenbladeren in het veld te vertegenwoordigen. Midori begon met de productie van briefpapier, maar breidde die al snel uit met andere papierproducten, zoals notitieboekjes en schetsboeken, maar ook met andere stationery producten zoals stickers, stempels en paperclips. De naam van het bedrijf veranderde door de jaren heen en de laatste keer was in 2007, het bedrijf heet nu Designphil Inc., met Midori als merknaam. 

Midori fabriek in de jaren '60Bron: Midori-Japan. Midori fabriek in de jaren '60


Wat maakt het MD Notebook bijzonder

De "note" in notebook kun je opvatten als to notice, dat betekent opmerken in het Engels. En dat is nou precies waar zo'n MD Notebook ideaal voor is: het opschrijven of tekenen van alledaagse dingen die in je leven voorbij komen. 

Het uiterlijk van het Midori MD Notebook is eigenlijk heel Zen, eenvoudig en ontdaan van alle poespas. De meeste uitvoeringen hebben een omslag van fijn vetvrij papier. Dat kun je erom laten zitten en het zal het na verloop van tijd wat verkreukelen en scheuren, maar dat geeft hem dan wel een unieke uitstraling. Je kunt dit jasje ook uitdoen en dan wordt het crèmekleurige karton eronder zichtbaar.

De cover van de MD Notebook is anders dan die van standaard notebooks. Bij veel notebooks zit het schutblad onder de omslag, maar bij deze is het schutblad de omslag! Je kunt hem makkelijk omslaan en op geheel eigen wijze aanpassen of verfraaien.

MD Midori Notebook Journal

Hij is gebonden met draadjes, dat maakt hem stevig en je kunt hem volledig openklappen. Je hoeft hem dus niet de hele tijd open te drukken en dat schrijft of tekent dan weer stukken makkelijker! Helemaal fijn is het boeklint dat bijna alle MD Notebooks hebben, elke variant heeft z'n eigen kleur!

Md Midori Notebook JournalHet allerbelangrijkste voor een notebook is de kwaliteit van het papier en ook hierin stelt de MD Notebook niet teleur! Het crèmekleurige papier is sinds de jaren zestig voortdurend verbeterd, zodat je lekker aan het werk kunt met allerlei soorten pennen; vulpennen, dippennen, balpennen en rollerballs. Je kunt er met een gerust hart mee schrijven, zonder dat je inkt uitloopt Ook voor potloden van verschillende zacht/hardheid is het papier ideaal.

Midori MD Notebook

Welke verschillende soorten MD Notebooks zijn er

MD Notebooks zijn niet alleen geschikt voor notities, maar ook voor schetsen, dagboekschrijven, bullet journaling, planning enz. enz. Je kunt kiezen uit verschillende versies:

met de blanco versie heb je alle vrijheid om je ideeën op papier te zetten. Je kunt twee openliggende pagina's zelfs als één gebruiken.

De MD Notebook lined is gelinieerd en heeft een dikke lijn in het midden, zo kun je elke pagina in tweeën delen of een spread van twee pagina's in vieren. Super handig voor notities, een dagboek, of voeg datums toe en gebruik het als schema.

Dan is er ook nog een versie met ruitjes van 5x5 mm: de MD Notebook Grid. De lijnen van het raster zijn lichtblauw zodat je niet wordt afgeleid bij het schrijven of tekenen.

Sinds 2019 is het Notebook Dot Grid in het assortiment opgenomen. Een raster van zachtgroene puntjes zorgt ervoor dat je rechte lijnen kunt trekken, recht blijft schrijven en dus zonder afleiding kunt schrijven en/of tekenen.

Ook de MD Notebook Frame is sinds 2019 permanent toegevoegd aan de serie. De blanco pagina's zijn bedrukt met een rood frame. Bovenaan de pagina kun je de datum of naam noteren in vakjes, ideaal voor bij een notitie of tekening. Gebruik dit boekje als journal, notitieboek, planner of als dagboek.

MD Midori Notebook

Bescherm wat je lief is

Wil je de duurzaamheid van je MD Notebook vergroten, dan is het misschien een goed idee om er een cover, of beschermhoes, voor te gebruiken. Dat kan natuurlijk niet zomaar een cover zijn, daar wil je iets speciaals voor! Ik heb twee mooie tips voor je.

Je kunt, net als ik, kiezen voor een luxe lederen exemplaar van by gitte. Mooi en met aandacht gemaakt, net als al haar andere hoezen, etuis en accessoires. Mocht je het net even anders willen, Gitte gaat voor je aan de slag zodra ze de bestelling binnen heeft en denkt met alle liefde met je mee! 

Midori MD Notebook bygitte

Marjolein van Mio Hartje Japan maakt ook hoezen op maat, maar dan van prachtige Japanse stoffen. Kleurrijk of ingetogen, ze heeft een prachtige collectie waar jij vast een mooi exemplaar van kan laten maken. Ook zij maakt ze op maat, dus neem vooral even contact op!

Midori MD Notebook cover

Of je nu een schrijver, kunstenaar of planner bent, MD Notebook zijn een perfect voor het vastleggen van je gedachten, ideeën en creaties. Probeer ze eens uit en ervaar zelf de magie van Midori.