Voeg daar een paar typische Japanse smaakmakers, die je tegenwoordig gewoon in de supermarkt vindt, aan toe en ook jij zet zo een super lekker Japans gerecht op tafel. Neem deze groene salade met Japanse dressing!
Serveertip
Wil je een extra beetje jeu geven aan je Japanse diner? Serveer deze overheerlijke salade dan op mooi Japans servies. Je kan er een groot Oboro Yamakage bord voor nemen, maar ook een pastabord uit dezelfde serie staat prachtig op tafel! Neem je de salade liever mee als lunch, dan kun je kiezen uit verschillende bentboxen.
Ingrediënten:
Voor de salade:
- 100 gr groene salade naar keuze
- 1/2 komkommer, in dunne plakjes gesneden
- 10 kerstomaatjes
- 1 avocado in blokjes gesneden
- een handvol gedopte edamame boontjes
- optioneel: wortel in juliennereepjes, tofu in blokjes, nori in fijne reepjes
Voor de dressing:
- 1 el sojasaus
- 1,5 el rijstazijn
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl sesamolie
- 1 tl geraspte verse gember
- 1 tl mirin
- 1/2 tl mosterd
Aan de slag:
-
Bereid de Groenten voor: doe de gesneden groenten op een mooi bord of in een mooie schaal.
-
Maak de Dressing: klop de sojasaus, rijstazijn, olijfolie, knoflook sesamolie, gember, mirin en mosterd in een kommetje tot een gladde dressing
-
Serveer met de Dressing: schenk de dressing vlak voor het serveren over de salade en schep voorzichtig om.
- Geniet ervan! Serveer deze Japanse groene salade als een verfrissend lunch- voor- of bijgerecht bij je favoriete Japanse maaltijd.
Dus, als je nog nooit eerder Japans hebt gekookt, laat je dan niet intimideren. Met een beetje nieuwsgierigheid, geduld en een paar eenvoudige ingrediënten, kun je al snel genieten van de heerlijke smaken van de Japanse keuken. Omarmen de eenvoud, waardeer verse ingrediënten en deel dit lekkere gerecht met lieve mensen. Waar wacht je nog op? Ga de keuken in en laat je verrassen door de Japanse keuken. Nog meer lekkere recepten vind je op Proef Japan.