Bewaar je zomer herinneringen in een travel  journal

Bewaar je zomer herinneringen in een travel journal

De zomer is dé tijd om herinneringen te maken van je vakantie of je dagtripjes. Koester deze herinneringen; leg ze vast op de foto, maak er mooie tekeningen van of schrijf elke dag een mooie regel. Ga aan de slag met het maken van een travel journal, je hebt er nu wat meer tijd voor! Inspiratie en de juiste materialen heb ik voor je.

INSPIRATIE: 10 PROMPTS VOOR JE TRAVEL JOURNAL

Je bent natuurlijk wel op vakantie, dan is het dus de bedoeling dat je met zo min mogelijk inspanning een mooi reisverslag maakt.

1. Ben je in het bezit van een Instax camera? Maak dan elke dag één foto en schrijf er een korte beschrijving of herinnering bij.

travel journal inspiratie roppongi

2. Kun/mag je heel even online gaan van jezelf, zoek dan een quote in de taal van het land waar je bent.

3. Schrijf iets leuks over de plek waar je bent, of een plaats die je bezoekt tijdens je vakantie.

4. Koop een postkaart van de plek waar je bent en plak die in. Je kunt ook een tekening maken.

travel journal inspiratie postkaart

5. Heb je een bijzondere ontmoeting gehad, schrijf daar dan iets over.

6. Wat heb je gegeten? Of is er een recept dat je thuis ook nog eens wilt maken? Zoek het op en schrijf het in je journal, misschien heb je het bonnetje nog van dat leuke restaurantje waar je het lekkers gegeten hebt?

7. Gooi bonnetjes, entreekaartjes, kaartjes en alle andere herinneringen niet weg, maar bewaar ze en plak ze in.

travel journal tickets

8. Kom je onderweg mooie bloemetjes tegen? Droog ze een paar dagen tussen twee keuken- of toiletpapiertjes en een dik boek. Plak ze in als ze voldoende gedroogd zijn en schrijf erbij waar je ze geplukt hebt.

9. Gebruik routekaarten om aan te geven waar je geweest bent. Vaak vind je bij toeristische informatiepunten wel brochures met kaartjes erin, die kun je mooi gebruiken voor je journal.

travel journal inspiratie roppongi maps

10. Welke zomer hit wordt non-stop gedraaid op je vakantiebestemming?

JAPANSE STATIONERY IS ONMISBAAR

Je wilt natuurlijk zo licht mogelijk reizen, dus wat zijn dan de basis dingen die onmisbaar zijn? 

1. We beginnen natuurlijk met een notebook, want daar schrijf je jouw vakantie avonturen in. Kies je voor een TRC spiral ring notebook met een stevige kaft of schrijf je liever op het mooie papier van de MD notebook A5?

2. Neem een paar lekkere pennen mee waarmee je kunt schrijven en potloden om te tekenen. Hou het niet bij één exemplaar, dan kun je afwisselen en nog mooiere projecten maken.

Japanse stationery pennen

3. Washi tape is super handig om je foto’s, kaartjes, bonnetjes en tickets meteen in te plakken. Een kleine Pritstift is in dat opzicht ook geen overbodige luxe!

4. Maak je herinneringen nog mooier met een paar vrolijke stickertjes.

5. Een klein schaartje omdat je soms iets bij wilt knippen of in een andere vorm.

ALLES IN ÉÉN

Met dit handige doosje "Zomergeluk" heb je alles bij de hand om je mooie herinneringen te bewaren: notebook, pen, washi tape, stickers én een verrassing! Het doosje neem je, huppetee, zo mee in je tas, koffer of rugzak en je kunt er onderweg alle tickets, bonnetjes en kaarten in bewaren.

zomergeluk doosje Japanse stationeryMet dit doosje ga je zeker weten een onvergetelijke vakantie tegemoet. 良い旅行, bon voyage, buon viaggio, god tur oftwel: goede reis!

GA JE MEE?

Over reizen gesproken; ga je met me mee op reis door Japan? Schrijf je in en je ontvangt wekelijks een heleboel liefs uit Japan!