Blue Monday? No way met deze tips

Blue Monday? No way met deze tips

Kwam je een beetje moeilijk op gang deze maandag en zit je niet helemaal lekker in je vel? Dan heb je in ieder geval een paar symptomen van Blue Monday te pakken! Blijf niet hangen in dit lusteloze gevoel en laat je oppeppen door deze vijf tips waarvan je de laatste zeker niet mag missen!

WAAROM BLUE MONDAY?

Eigenlijk is het blèh-gevoel wel een beetje te verklaren; de feestdagen zijn voorbij en we gaan minder naar buiten omdat de zon zich niet zo vaak laat zien. Om nu meteen een reis naar de zon te boeken is ook weer zo wat, vandaar deze 5 tips om deze dag iets blijer door te komen.

1. STEL JE GOEDE VOORNEMENS BIJ

Ben je iets te enthousiast aan de gang gegaan met diëten, sporten, gezond eten of een ander goed voornemen? Wees niet te streng voor jezelf en stel je doel bij, zo hou je het langer vol. Werk er in kleine stapjes naar toe, schrijf je vorderingen op en beloon jezelf als je weer een stapje in de goede richting gegaan bent!

Pak er een daruma bij om jezelf te blijven motiveren, want dit gelukspoppetje is een goede stok achter de deur. Stel jezelf een doel en kleur een oogje in, als je het doel bereikt hebt mag je het andere oogje inkleuren!

2. KIJK IETS VROLIJKS

Zelf kan ik onbedaarlijk lachen om “Funniest Home Videos”, het insta-account van Celeste Barber en bepaalde stand-up comedians waarvan Eddie Murphy in zijn jonge jaren er één is. Jij hebt vast ook je favorieten, geef ze vandaag even extra aandacht!

3. MAAK EEN DISCO VAN JE HUISKAMER

Sluit de gordijnen, als je geen pottenkijkers wil, zet je favoriete playlist op en ga even helemaal uit je dak.

Stoot je tijdens het dansen per ongeluk een vaas, bord of je favoriete koffiebeker van tafel? Geen nood want je repareert hem met de Kintsugi-set van Maison Koos, daar maak je jouw pronkstuk alleen maar mooier mee!

kintsugi set

4. MAAK WAT LEKKERS VOOR JEZELF

Eet vandaag wat je het allerlekkerst vindt en tel even geen calorieën, morgen is er weer een dag! Ben je geen held in de keuken, laat dan je favoriete maaltijd bezorgen.

Ook leuk, waag je eens aan een lekker Japans recept! Op Proef Japan vind je een heleboel inspiratie. Vlieg bijvoorbeeld eens lekker uit de bocht met deze lekkere matcha recepten, zoals deze matcha koekjes met witte chocolade!


proefjapan matcha koekjes

5. SHOP THERAPIE VOOR JEZELF 

Deze laatste tip is zeker niet de minste, want soms is het heerlijk om eens iets bijzonders voor jezelf te kopen. Er zijn genoeg kleine webshops waar ze heel erg vrolijk worden van elke bestelling. Die verpakken ze dan ook nog eens met alle liefde, zodat jij extra blij wordt als je jouw pakket opent.

blue monday winactie
Wat zie je op deze foto:
Maison Koos: de Yucca geurkaas van Humdakin,
Jaylaa Jewelry: oorbellen Euphoria
Interior Delights: de stoned snijplank groen marmer van 15x30cm
Roppongi: het 4-laags sieraden bakje van Yamazaki


LAST BUT NOT LEAST

Zit je echt niet lekker in je vel praat er dan over met je dierbaren, je bent echt niet de enige met een winterdepressie.