Valentijn in Japan

Valentijn in Japan

Is er een mooiere dag te vieren, dan de dag van de liefde? Ik dacht van niet! In Japan gaan ze zelfs zo ver dat ze deze dag niet één, maar twee keer vieren.
Vind je één keer al gek genoeg en zoek je iets origineels voor jouw Valentijn? Dan heb ik ook nog leuke cadeau-tips voor je!


VALENTIJNSDAG IN JAPAN

Zoals zo veel dingen gaat het er in Japan op Valentijnsdag net even anders aan toe dan bij ons. Op 14 februari geven namelijk alleen vrouwen chocolade cadeau aan alle mannen in hun omgeving: klasgenoten, collega’s vrienden en familie.

Er zijn drie soorten chocolade te vergeven:
Giri-choco, dat is verplichte chocolade die je aan je baas en collega’s geeft.
Tomo-choco, geef je aan vrienden. Tomo betekent namelijk “vriend”.
Hon-mei-choco, die is bestemd voor de ware liefde in je leven!

valentijn-chocolade

WHITE DAY 14 MAART

Op 14 maart geven de mannen op hun beurt marshmellows, of chocola aan de vrouwen van wie zij een maand eerder chocola hebben gekregen. Deze traditie is eind jaren ’70 door een kleine banketbakkerij in Fukuoka in het leven geroepen als antwoord op Valentijnsdag.

marshmallows

Zengo Ishimura, directeur van Ishimura Manseido, las een ingezonden brief van een dame in een magazine. Ze schreef dat ze het niet eerlijk vond dat mannen werden bedolven onder chocola op 14 februari, terwijl zij er niets voor terug kreeg. Nog niet eens wat snoepjes, of marshmellows. Ishimura bedacht daarop, samen met zijn personeel, een speciale dag waarop mannen hun dankbaarheid konden tonen aan vrouwen, met marshmellows. Dat werd dus 14 maart, precies een maand na Valentijn. Ze ontwikkelden meteen een nieuw product: gevulde marshmellows. En dat ze nog steeds de mooiste lekkernijen produceren zie je op hun instagram, je kunt ze hier volgen >>> https://www.instagram.com/ishimuramanseido/

CADEAU-TIPS VOOR JOUW VALENTIJN

Het prachtige lekkers van Ishimura Manseido kan ik je met Valentijn helaas niet bieden. Al zou ik het willen, de houdbaarheid van deze producten is te kort om ze naar Nederland te halen.

1. Stuur een lieve boodschap
Je kunt gewoon een lief kaartje naar iemand sturen, of een mooie Airvase. Met die bijzondere  Airvase sla je twee vliegen in een klap, een cadeau in de vorm van een kaart!

Airvase Torafu Architects

Een gewone kaart sturen met een lieve tekst kan natuurlijk ook, zeker als het één van deze mooie kaarten is!

2. Zeg het met chocolade.
Maak zelf een cadeau voor jouw Valentijn: een hartjes slinger, de download vind je HIER of maak een lekkere matcha choclade cup,  als je het liever in Japanse sferen houdt. Heb je matcha nodig, er is meer dan genoeg keus bij Roppongi!


matcha chocolade cup
3. Geef een lief cadeau aan jouw Japan-lover
Geef je toch liever een mooi cadeau? Klik dan hier voor de Gift Guide boordevol Valentijn inspiratie.

 Zo zie je, Valentijn is niet alleen een commercieel feest, het is gewoon een mooie aanleiding om eens iets liefs voor een ander te doen!