Valentijn in Japan

Geplaatst door Ingrid Beyer op

Is er een mooiere dag te vieren, dan de dag van de liefde? Wij vinden zeker van niet! En we begrijpen heus wel waarom er ook hordes mensen zijn die het commerciële onzin vinden, maar wat is er mis om wat meer liefde de wereld in te slingeren?
In Japan gaan ze zelfs zo ver dat ze deze dag niet één, maar twee keer vieren.


VALENTIJNSDAG 14 FEBRUARI

Zoals zo veel dingen gaat het er in Japan op Valentijnsdag net even anders aan toe dan bij ons. Op 14 februari geven namelijk alleen vrouwen chocolade cadeau aan alle mannen in hun omgeving: klasgenoten, collega’s vrienden en familie.

Er zijn drie soorten chocolade te vergeven:
Giri-choco, dat is verplichte chocolade die je aan je baas en collega’s geeft.
Tomo-choco, geef je aan vrienden. Tomo betekent namelijk “vriend”.
Hon-mei-choco, die is bestemd voor de ware liefde in je leven!
Valentijn in Japan

WHITE DAY 14 MAART

Op 14 maart geven de mannen op hun beurt marshmellows, of chocola aan de vrouwen van wie zij een maand eerder chocola hebben gekregen. Deze traditie is eind jaren ’70 door een kleine banketbakkerij in Fukuoka in het leven geroepen als antwoord op Valentijnsdag.

Zengo Ishimura, directeur van Ishimura Manseido, las een ingezonden brief in een magazine. Daarin schreef een vrouw dat ze het niet eerlijk vond dat mannen werden bedolven onder chocola op 14 februari, terwijl zij er niets voor terug kreeg. Nog niet eens wat snoepjes, of marshmellows. Dus Ishimura bedacht met zijn personeel een speciale dag waarop mannen hun dankbaarheid konden tonen, met marshmellows. Dat werd dus 14 maart, precies een maand na Valentijn. Ze ontwikkelden meteen een nieuw product: gevulde marshmellows. En dat ze nog steeds de mooiste lekkernijen produceren zie je op hun instagram, je kunt ze hier volgen >>> https://www.instagram.com/ishimuramanseido/

valentijn-unsplash

VOOR JOUW VALENTIJN

Het prachtige lekkers van Ishimura Manseido kunnen we je met Valentijn helaas niet bieden. Al zouden we willen, de houdbaarheid van deze producten is te kort om ze naar Nederland te halen.

We hebben Japanse chocola voor je in ons shop staan, geef je die toch aan  jouw Valentijn! Je kunt ook gewoon een lief kaartje naar iemand sturen, of een mooie Airvase. Want met die Airvase sla je twee vliegen in een klap, een cadeau in de vorm van een kaart! Klik voor nog meer Valentijn inspiratie.


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →