Creatief met Notebooks

Creatief met Notebooks

Notebooks zijn veel meer dan alleen blanco, gelinieerde of grid pagina's gebonden in een mooie kaft. Ze zijn handig om goed georganiseerd te zijn, je doelen te bereiken, je creativiteit te stimuleren of je herinneringen te bewaren. Je ziet: een mens kan nooit genoeg notebooks hebben.

1. Notities maken

Hier komt de naam notitieboek vandaan, hij is namelijk allereerst bedoelt om lessen, lezingen, vergaderingen en brainstormsessies in vast te leggen. Het opschrijven van aantekeningen helpt je de informatie beter te onthouden en moeilijke onderwerpen beter te begrijpen. Een ideale notebook is de Kokuyo Softring Black of heb je liever de Kokuyu Softring Beige?

Japanse notebook Kokuyo

2. To-do lijsten en planning

Hou je van het maken van to-do lijsten en planningen, dan is een notebook onmisbaar. Je kunt er je taken in bijhouden, deadlines instellen en je dag organiseren. Bullet journaling is een populaire methode die notitieboeken combineert met gestructureerde lijsten en symbolen om taken en doelen bij te houden. Je hebt ook hele handige stempels die je alvast een eindje op weg helpen!

notebook to-do list

3. Een dagboek bijhouden

Een notebook wordt misschien wel het meest gebruikt om een dagboek bij te houden. Dat kan een heel verslag zijn, maar je kunt je dag ook in één of twee regels beschrijven. Je kunt er zelfs creatieve spread maken om te laten zien wat je bezighoudt. Zo’n persoonlijk archief van gedachten, emoties en gebeurtenissen in je leven kan helpen bij zelfreflectie, stressvermindering en het bijhouden van persoonlijke groei. 

notebook dagboek

De Midori Daily Dairy-5 years-embroidery-beige is een prachtexemplaar waarin je wel 5 jaar van je leven kwijt kunt!
Midori 5 year daily diary embroidery beige

4. Creatieve uitlaatklep

Voor kunstenaars en creatieve geesten zijn notebooks vaak een canvas voor schetsen, tekeningen, gedichten en andere artistieke uitingen. Met een notebook in je tas kun je op elk moment en op elke plek je ideeën opschrijven of je kunst maken. Ik neem vaak mijn TRC spiral ring notebook watercolor mee om tekeningen te maken die ik inkleur met aquarelpotloden.

notebook creatief


5. Maak een reisverslag

Vakantieherinneringen zijn leuk om te bewaren in een reis-journal. Plak tickets, foto's en souvenirs in je notitieboek en je hebt een tastbare herinnering aan je avonturen. Je kunt al je tickets, kaartjes, foto's en meer ook heel handig bewaren, voor later gebruik, in de TRC spiral ring notebook A5 Card File.

notebook TRC spiral traval journal


6. Doelen bijhouden

Notebooks zijn ideaal om je doelen bij te houden, zowel persoonlijk als professioneel. Schrijf je doelen op, breek ze op in kleinere taken en volg je voortgang. Zo blijf je gemotiveerd om succes te behalen.

notebook goals

7. Ideeën en brainstorming

Of je nu een schrijver, ondernemer of ontwerper bent, notitieboeken zijn geweldig voor het vastleggen van ideeën en het uitwerken van brainstormsessies. Zo kun je jouw gedachten organiseren en nieuwe plannen opschrijven en uitwerken.

8. Recepten en maaltijdplanning

Hou je van koken? Bewaar je favoriete recepten dan in een mooie notebook, dan heb je ze altijd snel bij de hand! Je kunt er ook een maaltijdplanning in kwijt. Zo blijf je geïnspireerd in de keuken en hou je gezonde eetgewoonten makkelijker vol.

Notebook TRC Spiral koken

9. Waar ben jij dankbaar voor

Het leven bestaat niet alleen maar uit zonneschijn, maar er zijn genoeg momenten waar je dankbaar voor bent. Hou die bij in een notebook, want het is een mooie manier om jezelf te herinneren aan de positieve kant van het leven. Schrijf dagelijks of wekelijks op waar je dankbaar voor bent en beur jezelf op in tijden die minder leuk zijn.


10. Persoonlijke ontwikkeling en gezondheid

Ten slotte kan een notitieboek je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Schrijf je doelen, dromen en reflecties op en gebruik het om te groeien in het leven of om gewoontes los te laten!

Allemaal ideeën om een stapeltje notebooks aan de schaffen en te vullen. Niet alles natuurlijk, daar heb je een dagtaak aan en het moet wel leuk blijven. Ik vul mijn notebooks graag met recepten en tekeningen, wat doe jij? Wil je aan de slag dan vind je in de webshop een aantal hele fijne notebooks, pennen en stickers.