Moederdag tip: customize je eigen furoshiki

Moederdag tip: customize je eigen furoshiki

FUROSHIKI DIY

Japanse knoopdoeken, furoshiki dus, zijn niet alleen prachtig, maar ook nog eens reuze handig. Je vouwt en knoopt er tassen van, of gebruikt ze in plaats van cadeaupapier. Zo pak je ook moeilijke vormen heel handig in. Je knoopt er trouwens ook een handig bento-tasje van, om je lunchtrommel te beschermen  in je tas.
Furoshiki knoopdoek
De furoshiki is in Japan een al eeuwenoud fenomeen. Furo betekent bad en shiki betekent stof, het is dus een doek die ze meenamen naar het badhuis om hun kleding in op te bergen. En je ziet hem steeds meer in het Japanse straatbeeld, omdat de Japanse regering een furoshiki-promotie-campagne is gestart, om het gebruik van plastic tasjes terug te dringen. Hij is dus ook nog eens beter voor het milieu!

De prachtige patronen die je op de doeken ziet, zijn, zoals heel gebruikelijk in Japan, gerelateerd aan de seizoenen. In de lente gebruiken ze furoshiki met bloesems, in de zomer met bamboe en irissen, in de herfst met esdoorn blaadjes en met camelia´s in de winter.

Natuurlijk hebben wij hier mooie doeken in onze shop staan, maar hoe leuk is het om voor je moeder een zelf een mooie doek te maken. Ga aan de slag met deze twee leuke zelfmakers!

STEMPEL JE FUROSHIKI

Furoshiki DIY

Nu in Japan de kersenbloesems alweer bijna op hun retour zijn, laten wij ze nog even bloeien op een zelfgemaakte  furoshiki met sakura (zo heet de kersenbloesem in Japan).

Wat heb je nodig:
- een aardappel
- een groenten steker in de vorm van een bloesem
- een vierkante doek van tenminste 45x45cm, het liefst katoen in een lichte kleur
- textielverf
- een penseeltje
- een zwarte, watervaste stift
Furoshiki DIY
Snij de aardappel door het midden en steek er een bloemetje uit, met een aardappelschilmesje kun je de aardappel eromheen voorzichtig los snijden.
Bedenk hoe je het patroon op de doek wil stempelen, wij hebben er een diagonale baan van gemaakt.
Furoshiki stempelen
Doop de stempel in de verf, haal de overtollige verf er met het penseel af en stempelen maar!
Laat de verf goed drogen en als het zover is strijk je de doek tot slot nog even aan de ongeverfde kant. Met de zwarte watervaste stift kun je streepjes in het midden van de bloesems maken. Nu is ‘ie klaar voor gebruik!
Furoshiki stempelen DIY

BORDUUR JE FUROSHIKI

Met een naald, draad en een oud servet, laken op maat geknipt en het boek van Yumiko Higuchi, boordevol prachtige patronen, borduur jij in een paar uur een prachtige furoshiki!
Furoshiki DIY borduren
Wat heb je nodig:
- een oud servet, of laken in een stuk van 50x50xm
- het boek "Zakka Emboidery" van Yumiko Higuchi
- overtrekpapier
- zwarte stift
- masking tape, of plakband
- potlood
- naald, draad en een schaartje

Zoek een mooi patroon uit in het boek en trek dat met de zwarte stift over op het papier. Maak het patroon op het raam vast met de tape, hang het stuk stof erover en plak ook dat vast op het raam. Teken het patroon met een potlood over op de stof. Trek de lijntje nog even goed na en dan kun je aan de slag!
DIY furoshiki borduren

MOEDERDAG GIVE AWAY

Zes webshops, zes Give Aways en ook wij doen mee!
Hoe leuk is dit, zes webshops hebben de handen ineengeslagen om jouw moeder, tante, oma of andere belangrijke vrouw in je leven eens extra in het zonnetje te zetten. Om deze Moederdag, die voor iedereen zo anders zal zijn dan normaal, dit jaar extra bijzonder te maken.

Dit zijn de andere vijf deelnemers:
Hannehaves voor de mooiste bohemian Ibiza sieraden,
Studio Urf en Ogel:  laat hier het allerleukste familie portret maken
Bracelets for Men: armbanden, niet alleen voor mannen, maar ook voor stoere moeders
Houtmoed: mooie en unieke woonaccessoires handmade by Houtmoed
Paper Time: planners en notebooks

En dit zijn de spelregels:

  • de actie loopt van 6 april t/m 10 mei
  • deelnemende webshops zijn: Paper Time, Hannehaves, Studio Urf en Ogel, Houtmoed, Bracelets for Men, en Roppongi
  • je krijgt je cadeautje bij elke bestelling, er is geen minimumbedrag
  • je ontvangt de gratis extra door het invullen van de code van een van de andere shops bij de opmerkingen (let op: dus niet bij het kortingscode-veld)
  • je mag zo vaak bestellen als je wilt
  • bezoek ook de andere webshops voor hun unieke give-away

Dus, zoek het codewoord bij een van deze webshops en vul die in bij je bestelling, dan sturen wij een zakje Japans snoep mee!

Moederdag Give Away