Oh, kom er eens kijken naar deze Sinterklaas bento.

Oh, kom er eens kijken naar deze Sinterklaas bento.

Sinterklaas bento

De tijd van chocolade letters, marsepeinen figuurtjes, pepernoten, taaitaai poppen en cadeautjes is aangebroken. Zo fijn dat Sinterklaas toch de weg naar ons kikkerlandje heeft weten te vinden! Hoogste tijd om weer eens een Sinterklaas bento met jullie te delen.

TOTORO BENTOBOX

Deze keer heb ik de één-laags bento van Totoro gevuld. “My neighbour Totoro” is meteen een hele leuke film tip voor de donkere dagen die voor de deur staan. Dit magische, Japanse sprookje kun je nu gewoon op Netflix kijken!

Even terug naar deze lekkere, gevarieerde Sinterklaas bento, daar zitten de volgende gerechten in: goedgevulde zakjes, mijtertjes, de staf, worteltjes en tomaatjes.

DE ZAK VAN SINTERKLAAS


Voor 10 zakjes heb je nodig:
- 125 gr zachte geitenkaas
- 3 plakjes bacon, uitgebakken en fijn gesneden
- een eetlepel fijngesneden bieslook
- 10 vellen filodeeg, ontdooit en in tweeën gesneden zodat je 20 vierkantjes hebt
- gesmolten boter
- 10 stukjes rollade touw.

Verwarm de oven voor op 200°C
Meng de geitenkaas met de krokante bacon stukjes en de bieslook, vorm 10 balletjes van het kaasmengsel.
Leg de velletjes filodeeg in stervorm op je werkblad, besmeer beide blaadjes met gesmolten boter. Het eerst velletje dus voor je het tweede velletje er bovenop doet.
Leg een kaasballetjes in het midden, vouw de puntjes van de velletjes filodeeg naar het midden en bind het zakjes dicht met een touwtje.
Bestrijk de zakjes met een beetje gesmolten boter en bak ze in 15 minuten mooi goudbruin in de oven.

MIJTERTJES MAKEN VAN APPELS


Je bent deze appel mijters misschien al eens tegengekomen als je regelmatig op Pinterest rondstruint, maar ze blijven leuk en super makkelijk. Ook als fruitig tussendoortje.

Je hebt er vuurrode appels voor nodig, de Fuji bijvoorbeeld. Snij ze in kwarten, haal het klokhuis eruit en kerf het kruis er met een scherp aardappelschilmesje in. Om verkleuring te voorkomen leg je de appels in water met citroensap, of zout voordat je ze in de bentobox stopt.

DE STAF VAN SINTERKLAAS

De stafjes snij je heel makkelijk uit plakjes bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor  op 225°C.
- Teken eerst een voorbeeld op een papiertjes, leg het op een half bevroren plakje bladerdeeg en snij het met een scherp mesje uit.
- Steek, of snij rondjes uit de restjes bladerdeeg, in de bentobox lijken het net pepernootjes!
- Bestrijk de stafjes met wat geklutst ei en bestrooi ze eventueel met kaas, of sesam.
- Bak ze 20 minuten goudbruin in de oven.

LIEVER NOG MAKKELIJKER?

Sinterklaas bentobox


Heb je geen zin om te bakken, maar wil je toch iets grappigs meegeven? Maak dan de snelle sandwich-cadeautjes die ik ooit maakte voor deze bentobox.

Je hebt er twee bruine boterhammen en één witte voor nodig, drie van dezelfde kleur mag natuurlijk ook!  Besmeer een bruine boterham met pindakaas en leg daar dungesneden plakjes komkommer op. Leg de witte boterham erop, besmeer de tweede bruine boterham hetzelfde als de eerste en leg die met het beleg naar onder op de witte boterham. Snij de korstjes van de sandwich en snij hem in vieren. Knip vier draadjes en strik die als een cadeautje om de vier mini-sandwiches.

HEERLIJK AVONDJE

Ik wens jullie weer een heerlijk avondje! Verwen jezelf en je familie, of vrienden maar met heel veel chocoladeletters, marsepein, pepernoten, borstplaat en cadeautjes! Oh, en over cadeautjes gesproken: neem HIER even een kijkje als je op zoek bent naar leuke, lieve cadeaus met een vleugje Japan.

Japan