Japans interieur opbergers

Slimme opbergers voor een opgeruimd huis: 5 tips.

Opruimen en opbergen; dat zijn nou niet perse klusjes waar je naar uitkijkt, maar van het resultaat word je wel heel vrolijk. Een opgeruimd huis geeft je nou eenmaal rust in je hoofd. Ga vandaag aan de slag met onderstaande tips en maak (weer) een paleisje van je huis.


1. SPARK JOY

marie kondo the life changing manga
Daar is ze weer, opruimgoeroe Marie Kondo! Voor iedereen die het opruimproces rigoureus aan wil pakken en een leuke leidraad zoekt is dit boek van Marie Kondo een mooi begin. Leuk is “The life changing manga of tidying up” zeker, want het is de stripboek versie van haar bestseller. Een perfect boek voor mensen die op zoek zijn naar een leuke kennismaking met de KonMari-methode van opruimen en voor beproefde fans van Marie Kondo die graag op een nieuwe manier nadenken over wat vreugde opwekt.

2. MEER DAN EEN THEEBLIK

daruma Japans theeblik
Heb je heel veel kleine dingetjes rondslingeren in huis? Bewaar ze dan in een grappig theeblik. Natuurlijk zijn ze gemaakt om je thee lekker lang vers te houden, maar waarom zou je deze opberger niet als blikvanger ergens mooi neerzetten? Kraaltjes, schelpjes, paperclips, spelden en ga zo maar door, je houdt ze lekker bij de hand als je ze in een mooi blikje bewaard.

3. KNOOP HET IN EEN FUROSHIKI

furoshiki opberger
Mutsen, wanten, handschoenen en sjaals hoeven niet meer in huis rond te slingeren als je ze in een furoshiki stopt en aan de kapstok hangt! Ook handig voor losse items in de badkamer. In een paar tellen tover je een mooie furoshiki om tot een handige opberger, kijk maar!

4. FRAAIE KEUKENREKKEN

yamazaki keukenrek
Japanse huizen in de grote steden zijn vaak nogal klein, dus handige opbergers zijn er onmisbaar. Ook voor ons zijn de keukenrekken van Yamazaki  super fijn om alle flesje, kruidenpotjes, potten en pannen bij elkaar te houden. Niet alleen functioneel, maar ook gewoon mooi en gezellig!

5. RUIM JE HOOFD OP

groot braindump blok


Als er allemaal plannetjes en ideeën rondzwerven in je hoofd, dan kun je die ook heel makkelijk opbergen in het dikke braindumpblok van Paper Time. Met dit lekkere, overzichtelijk blok heb je geen losse papiertjes meer nodig en verzamel je al je hersenspinsels op één plek. Zo hou je hoofd en huis lekker opgeruimd!

Is alles aan kant en netjes opgeborgen? Plof dan op de bank met een kop koffie of thee, strijk een HIBI lucifer aan en geniet 10 minuten van de rust, je hebt het verdiend!