Fuji facts: is deze icoon van Japan een berg?

Fuji facts: is deze icoon van Japan een berg?

De Fuji met haar sierlijke vorm is iconisch voor de hele wereld en in Japan is het een heilig symbool. Elke zomer klimmen duizenden Japanners, en ook heel veel toeristen, naar het heiligdom op de top. Reden genoeg om wat fun facts over de Fuji met jullie te delen. Lees je mee?

DRIE VOOR DE PRIJS VAN ÉÉN

De Fuji is geen berg, maar een werkende vulkaan beter gezegd: drie vulkanen. Aan de voet ligt de Komitake, dan volgt de Kofuji en de top is dan de “echte” Fuji die op meer dan 3.776 meter hoogte ligt. Het is een heilige berg voor shintoïsten vandaar de vele shintō schrijnen rondom waarvan de bekendste de Fujiyoshida Sengen is. Die ken je misschien van de mooie vergezichten op de Fuji met daarop een pagode.


Fuji en sengen pagode Fuji Fun Facts

VERBODEN VOOR VROUWEN

Je zou er een beetje verdrietig van kunnen worden, maar het is niet anders: tot 1872 was het verboden voor vrouwen om de berg te beklimmen. Waarom, hoor ik je denken? Sowieso geen vreemde vraag, omdat de godin van de Fuji prinses Konohana-sakuya is. En daar ligt nou precies het probleem, ze (lees: mannen) waren bang dat, vooral mooie vrouwen, de prinses boos zouden kunnen maken. Zij zou in haar woede een nieuwe uitbarsting kunnen veroorzaken, dus om dit te vermijden, kregen vrouwen alleen toegang tot de berg tot aan de tweede etappe. Er was minstens één vrouw die het verbod negeerde voordat het officieel werd opgeheven in 1872. Tatsu Takayama - de dochter van een rijke boer - klom in 1832, naar de top. Ze knipte haar haren kort, trok herenkleding aan en sloot zich aan bij een groep van vijf mannen om de zware reis naar de top van de berg Fuji te maken.

Godin van Fuji Fuji Fun Facts

BERG OP

Wil je de Fuji beklimmen dan kan dat tussen 1 juli en de laatste week van augustus. Je bent niet de enige en vooral vanaf 20 juli kan het erg druk zijn! Je hoeft trouwens geen geoefende bergbeklimmer te zijn om deze expeditie te ondernemen. Bedenk wel dat je te maken krijgt met ijle lucht.

SPOILER ALERT dit filmpje niet kijken als je nog gaat klimmen. Zo ziet het eruit bovenop de berg!SIGHTSEEING

Heb je geen zin om te klimmen, maar wil je genieten van mooie vergezichten op de Fuji? Dat kan, want de berg is omringd door 5 prachtige meren, Fujigoko, die elk een uniek blik op het fenomeen bieden. Je kunt er wandelen, kamperen of musea en warmwaterbronnen bezoeken. Waaghalzen ontkomen niet aan de achtbanen van Fuji Q Highland, een van de populairste pretparken van Japan.

Fujigoko Fuji Fun Facts

HAAL DE FUJI IN HUIS

De afbeelding van deze majestueuze vulkaan is alom vertegenwoordigt in de Japanse kunst. Het bekendst is waarschijnlijk de serie houtsnededrukken “Zesendertig gezichten op de berg Fuji” van Hokusai, oorspronkelijk gepubliceerd tussen 1826 en 1833.

Fuji shopping


Het symbool voor Japan is ook inspiratie geweest voor veel ontwerpers, da's fijn want nu haal jij de Fuji heel makkelijk in huis! HIER shop je de leukste cadeaus met één gemene deler: de Fuji met haar iconische vorm!

Liefs uit Japan