Vaderdag in Japan: 3 tips voor Chichi-no-Hi

Vaderdag in Japan: 3 tips voor Chichi-no-Hi

VADERDAG IN JAPAN 

Ook Japanse vaders krijgen een cadeau met Vaderdag, of ´Chichi-no-Hi´ zoals deze dag in Japan heet. Wil jij je vader deze dag eens iets anders geven dan een bierpakket, bbq, geurtje, of een horloge? Verras hem dan eens op z’n Japans. Ik heb drie leuke tips om jouw (bonus)vader, opa, of favoriete oom eens flink in het zonnetje te zetten.

In Japan wordt Vaderdag trouwens ook elke derde zondag in juni gevierd. De meest populaire cadeaus zijn daar eten of drank zoals: wagyu (Japans rundvlees), unagi kabayaki (gegrilde paling), sake (rijstwijn), of shouchu (Japanse jenever).

FEEST VOOR ELKE VADER

Japanse pannen
Houdt je vader van koken, drinkt hij graag een bijzondere thee of is hij sowieso dol op mooie spullen uit Japan? Zoek niet verder want in deze Giftguide voor Vaderdag vind je vast iets voor hem!


EEN DINER VOOR DADDY DEAREST

tofu steak


Een van de cadeaus waar Japanse vaders vaak mee worden verrast is, zoals gezegd, een heerlijk stuk wagyu (Japans rundvlees). Zo'n bijzonder stuk vlees is natuurlijk hartstikke lekker, maar laten we het eens over een vegetarische boeg gooien dit jaar. Want ook met tofu zet je een heel mooi gerecht op tafel, zeker als je er een berg paddenstoelen met soja-botersaus op serveert! Met wat gekookte sperziebonen en een kommetje rijst heb jij een prachtig diner in elkaar gedraaid. Het recept voor de tofu met paddenstoelen in sojaboter staat op Proef Japan.

VADERDAG ORIGAMI DIY


Tegenwoordig worden veel vaders verrast met een vette BBQ, een mooi horloge, een lekker geurtje, of een hippe zonnebril. Dat was in mijn tijd  wel anders, toen stonden een stropdas, onderbroeken en sokken in de cadeau-top-drie.

Om die goeie ouwe tijd toch een beetje in ere te houden hebben ik een super snelle sokken origami voor je. Leuk om er een hele boel te maken om je cadeau mee te versieren!

Vaderdag sokken origami DIY

Je hebt nodig:

  • ik gebruikte blaadjes van 15x15cm en die heb ik in vieren geknipt, dan worden ze iets kleiner dan op het filmpje en net zo leuk,
  • draadje,
  • jouw ingepakte Vaderdag cadeau.