Wat heb je echt nodig op vakantie?

Wat heb je echt nodig op vakantie?

Schoon ondergoed, sokken, een tandenborstel, tandpasta, paspoort, opladers en je bankpasje/credit card. Dat zijn uit mijn hoofd de items die als eerste de tas ingaan. De basics dus, maar daarnaast zijn er nog een paar dingen onmisbaar op vakantie. 

GEEN DORST ONDERWEG

Monbento Steel Thermosfles
Er gaat altijd een thermosfles (ijs)thee mee. Sencha, de Japanse groene thee, drink ik het liefst koud uit de thermosfles omdat hij dan niet zo snel bitter wordt. Kruidenthee kun je lekker warm meenemen in deze Monbento Steel Thermosfles. Er zit een handig zeefje in de dop, zo heb je geen last van losse theeblaadjes in je mond.

IETS TE SNOEPEN

Monbento MB Gram snackbox
Voor een gezond tussendoortje is de MB Gram bentobox ideaal. Lekker klein en compact, maar vergis je niet er gaan aardig wat tomaatjes, stukken komkommer bolletjes mozarella of crackers in. Precies genoeg om je snack-trek aan te pakken. En het fijne is dat er niks geplet wordt in deze snackbox! Heb je liever een andere kleur, hij is er ook in het groen of oranje.

EEN GOED BOEK

Het wolkenpaviljoen
Vakantie is bij uitstek de tijd om die stapel boeken naast je bed weg te werken, maar het uitzoeken van nieuwe boeken verhoogt de vakantie voorpret ook altijd. Als ik je een tip mag geven: Het Wolkenpaviljoen van Jannie Regnerus neemt je mee op reis naar Japan.  Ze vertelt het verhaal van een architect die na zijn scheiding op zoek gaat naar zichzelf en schetst de val en veerkracht van een man die voor zichzelf en zijn dochter een nieuw thuis probeert op te bouwen. Er zijn natuurlijk nog veel meer Japanse boeken voor de liefhebber!

EEN O-MIYAGE VOOR DE THUISBLIJVERS

Voor de thuisblijvers neem je een souvenir mee terug, dat doe ik ook altijd voor iedereen die bestelt tijdens mijn afwezigheid. Een klein cadeautje uit de vakantiebestemming als dank voor je geduld!