5 tips voor een lekkere picknick onder de sakura kersenbloesems

5 tips voor een lekkere picknick onder de sakura kersenbloesems

De lente in Japan is een prachtige tijd van het jaar en dat is natuurlijk te danken aan de weelderig bloeiende sakura kersenbloesems. Elk jaar als de bomen tot bloei komen bedekken de bloesemblaadjes het landschap met een roze-witte gloed. De bloei van de sakura symboliseert de vergankelijkheid van het leven en wordt gevierd met traditionele Hanami-feesten en picknicks onder de bloesems. Ga je mee bloesems kijken? Ik heb 5 leuke tips voor een Hanami Picknick.

5 tips voor een Hanami Picknick

Gelukkig kunnen we in ons eigen landje ook volop genieten van dit mooie natuurverschijnsel, want er zijn genoeg parken te vinden met kersenbloesembomen. Als je van plan bent om in de lente onder de kersenbloesems te genieten van een lekkere picknick heb ik een paar tips die je tijd onder de bloesems onvergetelijk maken.

 1. Leef je uit met sakura motieven! De sakura-bloesem is het symbool van de lente, dus fleur je picknick op met sakura motieven. Denk aan mooie furoshiki die je als placemat of mandje kunt gebruiken of vrolijke tabi sokken met kersenbloesemprints.

  Tabi sokken Maiko Hanami
  Tabi sokken Maiko Hanami

 2. Neem Japanse lekkernijen mee in je picknickmand. Onder de kersenbloesem is het natuurlijk het allerleukst om te genieten van traditionele Japanse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan onigiri (rijstballen), een bentobox met chirashizushi en hanami dango.

  Hanami dango Japans recept op Proef Japan
  Hanami Dango

 3. Drink eens een kopje sakura thee. Geniet niet alleen van de mooie bloesems die je ziet, maar proef ook eens de smaak van sakura. Neem een lekkere thermosfles sakura thee mee, gemaakt met gezouten, ingelegde kersenbloesems die een subtiele bloemige smaak afgeven, echt verrukkelijk.

  Sakura cha kersenbloesem thee
  Sakura Cha

 4. Genieten in Nederland. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je naar toe kunt voor een fijne Hanami picknick. Het Museum voor Volkenkunde organiseert Hanami-dagen en op 26 maart is Roppongi er ook van de partij. In de museumtuin kun je picknicken onder de sakura en live shoppen. Ook kun je optimaal genieten van de roze bloesempracht onder één van de 400 bomen in het Kersenbloesempark van Amstelveen.
 5. Houd het netjes en ruim na afloop van je picknick je afval netjes op, neem dus een afvalzak mee. Respecteer de natuur en de omgeving, zodat anderen ook van de prachtige bloesems kunnen genieten.

Je leest het: een sakura- of kersenbloesem picknick is een geweldige manier om de lente te vieren en te genieten van de prachtige natuur. Trek je mooiste tabi sokken aan, vul je bentobox met lekkere gerechten, zet een lekker bakkie sakura cha en geniet van al het moois om je heen. Respecteer je omgeving en vergeet niet om na afloop netjes op te ruimen, zo kunnen anderen ook genieten van deze prachtige tijd van het jaar. Wil je thuis nog een beetje nagenieten, dan heb ik een Sakura Shopping pagina voor je!

liefs uit Japan Roppongi