Valentijn: doe iets liefs voor een ander

Valentijn: doe iets liefs voor een ander

Het lijkt vooral nu belangrijker dan ooit, dat we naar elkaar omkijken en de wereld een beetje beter maken door iets aardigs te doen voor een ander. In Amerika noemen ze het random acts of kindness. Nu Valentijn voor de deur staat is het extra fijn om iets liefs doen voor een ander en dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

STUUR EEN LIEF KAARTJE

Niets leukers dan een handgeschreven kaartje in de brievenbus, de offline brievenbus welteverstaan. Heb je even geen inspiratie, schrijf er dan gewoon een lief compliment op, een mooie quote kan ook of deel je lekkerste recept.

japanse postzegels
Kaarten met een vleugje Japan zijn er in alle soorten en maten.

Wil je er een brievenbus cadeautje bij geven? I've got your back want HIER staat een uitgebreide collectie voor je. Wil je direct een cadeautje naar de ontvanger sturen, geef dan het adres van diegene op en ik verstuur hem direct voor jou. Je kunt in de opmerkingen een speciale boodschap doorgeven, die schrijf ik dan voor je!

STROOI WAT GELUK IN HET ROND

Strooien met geluk, dat is toch een mooi gebaar! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een roze Maneki Neko, als je wat geluk in de liefde cadeau wil geven of een rode Neko Daruma. Wil je een persoonlijk gelukspoppetje, kijk dan eens bij de 12 beestjes van de dierenriem, als je het geboortejaar van de ontvanger weet.

Neko Daruma

SWEETS FOR MY SWEET

Heb je iemand in de buurt wonen die wel wat TLC, liefdevolle aandacht, kan gebruiken, maak dan deze bijzondere boterkoekjes met sakura bloesem erin verwerkt. Het recept van de boterkoekjes staat  op Proef Japan en met een kleine aanpassing, maak de koekjes rond en druk er afgespoelde sakura bloesems in, maak je deze feestelijke Japanse koekjes!

Japanse boterkoekjes met sakura bloesem

GEEF EEN GLIMLACH CADEAU

Deze werkt echt, dat weet ik uit ervaring! Als je met een lach de wereld inkijkt, krijg je daar bijna altijd een lach voor terug. Bovendien is niets onaantrekkelijker dan een chagrijnig gezicht, dus we hebben hier te maken met een win-win situatie!

Verder zijn er nog heel veel kleine dingetjes die de wereld een beetje vrolijker kleuren (en dat niet alleen met Valentijn natuurlijk!). Help iemand die het moeilijk heeft, ruim eens wat zwerfafval op als je het tegenkomt op straat, of ga eens door je kasten heen en geef alles wat je te veel hebt weg aan een goed doel!

liefs uit Japan Roppongi