Valentijn: doe iets liefs voor een ander

Valentijn: doe iets liefs voor een ander

Het lijkt vooral nu belangrijker dan ooit, dat we naar elkaar omkijken en de wereld een beetje beter maken door iets aardigs te doen voor een ander. In Amerika noemen ze het random acts of kindness. Nu Valentijn voor de deur staat is het extra fijn om iets liefs doen voor een ander en dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

STUUR EEN LIEF KAARTJE

Niets leukers dan een handgeschreven kaartje in de brievenbus, de offline brievenbus welteverstaan. Heb je even geen inspiratie, schrijf er dan gewoon een lief compliment op, een mooie quote, of deel je lekkerste recept.

japanse postzegels
Kaarten met een vleugje Japan shop je HIER.

ZEG HET MET BLOEMEN

De winkels zijn dicht, maar de bloemist is gewoon open en verstuurt met alle liefde een mooie bos namens jou. Wil je iemand op een originelere manier verrassen met een bloemetje, maak dan dit lekkere boeketje voor in de bentobox!

valentijn bentobox
Dit heb je nodig voor het boeketje:
- een boterham zonder korstjes,
- drie plakjes vleeswaren naar keuze, kan ook vegetarisch zijn natuurlijk,
- spaghetti,
- een stukje cellofaan,
- een blaadje krusla,
- een stukje masking tape.

valentijn bentobox

En zo maak je hem dan, van linksboven met de klok mee:
Rol de boterham iets platter met bijvoorbeeld een deegroller, je kunt ook een lege fles o.i.d. gebruiken.
Vouw de plakjes vleeswaren dubbel en rol ze als een toetertje, je kunt ze vast zetten met een stukje spaghetti. Tegen de tijd dat het broodje gegeten wordt is de spaghetti inmiddels zacht geworden, handig hè?
Leg de boterham op de cellofaan met het blaadje krulsla op de boterham en de ‘bloemetjes’ erop. Rol het tot een mooi bosje en zet het cellofaan vast met het stukje tape.

valentijn bentobox

Naast het boeket zitten er boterhamrolletjes met smeerkaas en paprika, komkommer, blauwe bessen en ongezouten noten in de bentobox.

GEEF EEN GLIMLACH CADEAU

Deze werkt echt, dat weet ik uit ervaring! Als je met een lach de wereld inkijkt, krijg je daar bijna altijd een lach voor terug. Bovendien is niets onaantrekkelijker dan een chagrijnig gezicht, dus we hebben hier te maken met een win-win situatie!

SWEETS FOR MY SWEET

Heb je iemand in de buurt wonen die wel wat TLC* kan gebruiken, maak dan deze verrukkelijke soesjes gevuld met matcha cream en breng ze even langs.
* tender loving care, oftewel liefdevolle aandacht.

matcha soesjes ProefJapan
Het recept staat op Proef Japan.

SWAP MEE MET HAPPLIFY

Doe mee met de Valentijn swap van Happlify en verras iemand die je niet kent met iets wat diegene totaal niet verwacht. Iedereen die meedoet stuurt zijn, of haar onbekende met Valentijnsdag een cadeautje t.w.v. max. €10,- (excl. verzending). Het kan iets kleins zijn, een hoopgevend gedicht, chocolade, iets zelfgemaakt, gekocht, in de vorm van een hart... als het maar lief en positief is. Schrijf je in t/m 3 februari!

Ik doe mee met Roppongi, doe jij ook mee? Lees HIER rustig even door hoe de swap precies werkt!

Zoek je leuke brievenbus cadeautjes? I've got your back want HIER staat een uitgebreide collectie voor je.

happlify valentijn swap

EN TOT SLOT...

Kun je nog heel veel kleine dingetjes doen die de wereld een beetje vrolijker kleuren (en dat niet alleen met Valentijn natuurlijk!). Help iemand die het moeilijk heeft, ruim eens wat zwerfafval op als je het tegenkomt op straat, of ruim je kast op en geef alles wat je te veel hebt weg aan een goed doel!