Een Halloween bento recept voor scary fans

Een Halloween bento recept voor scary fans

Voor bento-fans is Halloween een perfecte bron van inspiratie! Met een paar ingrediënten maak je de leukste zombie gerechten. Maak je geen bento? Gebruik de gerechten dan voor je Halloween feest!

HALLOWEEN IN JAPAN

Als Japanners eenmaal iets uit het buitenland omarmen, dan gaan ze he-le-maal los. Dus ook met dit oorspronkelijk Keltische feest. Vanaf begin oktober hangen de meest waanzinnige kostuums al in de winkels en worden er op veel plaatsen optochten georganiseerd. Een van de populairste Halloween hotspots is het bekende kruispunt in Shibuya.


Hier worden in bepaalde regio's inmiddels ook de griezelkostuums uit de kast getrokken en gaan hordes kids de deuren langs voor een "trick or treat". Extra leuk dus om ook een lunch, of party snacks, in scary sferen te maken. Wil je wat inspiratie? Die heb ik voor je hoor!

HALLOWEEN BENTO

Er is op pinterest altijd heel veel inspiratie te vinden.

Deze is uit alle hoeken en gaten bij elkaar bedacht. Vooral de mummie-worstjes zijn razend populair. Misschien wel omdat ze lekker makkelijk te maken zijn! De bloeddoorlopen ei-ogen zijn een uitdaging, maar het resultaat mag er wezen, vinden wij.

HOTDOG MUMMIES

Voor deze grappige griezels heb je nodig:
een pakje bladerdeeg (per worst heb je 1 plakje nodig),
een blik hotdog worsten,
een geklutst ei,
mozarella, nori.

Verwarm een oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en snij een plakje in reepjes. Neem een hotdog en wikkel het bladerdeeg eromheen. Leg de mummies op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het geklutste ei. Bak ze 15 minuten mooi goudbruin in de oven. Snij dunne plakjes mozarella en steek er met een vormpje rondjes uit, je kunt daarvoor ook een rietje gebruiken. Met een perforator stans je rondjes uit een velletje nori. Plak de nori op de mozarella en plak met een likje ketchup de oogjes op de worstjes.

P.S. Op de foto gebruikte ik speciale ogen prikkertjes, maar die zitten helaas niet meer in het assortiment!

ZOMBIE EYES

Voor bloeddoorlopen zomie eyes heb je nodig:
een ei,
rode kleurstof (van dr. Oetker, in het schap met bakproducten),
schijfjes zwarte olijf,
ketchup.

Kook het ei in 10  minuten hard, tik voorzichtig met een lepel tegen de schaal, zodat er barstjes inkomen. Meng de rode kleurstof met wat water en leg het ei hierin, het ei moet volledig onderstaan. Zet het een paar uur, het liefst een nacht, in de koelkast. Nu komt het: pel het ei heel voorzichtig, het velletje moet erom blijven want daar zit de kleurstof op. Het is een monnikenwerk, maar het resultaat is verbluffend! Snij het gepelde ei doormidden en leg de twee helften met de snijkant naar beneden in je bento. Leg op elke helft een schijfje olijf en vul het midden op met een dotje ketchup.

MINI ZOMBIE EYES

Ze zijn klein, maar niet minder eng en dit heb je nodig:
edamame boontjes, of tuinbonen,
mozarella,
nori.

Kook de tuinbonen gaar, snij dunne plakjes mozarella en steek er met een vormpje rondjes uit, je kunt daarvoor ook een rietje gebruiken. Met een perforator stans je rondjes uit een velletje nori. Plak de nori op de mozarella en de mozarella op de boontjes.

ZOMBIE SNOT

Zo maak je deze blauwe snotslierten:
een handvol spaghetti,
rode kool, fijngesneden, daar krijg je de blauwe spaghetti van
ketchup.
Doe voldoende gesneden rode kool in het water waarin je de pasta gaat koken. Breng het water aan de kook en kook de pasta gaar zoals staat aangegeven op de verpakking. Spuit eerst wat ketchup in je bento en leg de spaghetti daar bovenop. Leg er een paar kerstomaatjes met een ogen prikker op en je bent klaar.


Ik wens jullie een scary, fun-filled Halloween feest!

liefs uit japan