Stop een beetje Japan in jouw herfst

Geplaatst door Ingrid Beyer op

De seizoenen zijn heel belangrijk in het dagelijkse leven van veel Japanners en dat is niet zo gek hoor, de natuur is elke periode weer adembenemend mooi. De sakura bloesems bloeien op hun mooist in de lente, en de momiji blaadjes doen daar in de herfst niet voor onder! Wil jij een beetje Japan in je herfst lees dan vooral even verder.


MOMIJI IN JAPAN

Momiji zijn de blaadjes van de Japanse esdoorn, een struik of kleine boom met een dicht bladerdak. Als de aller heetste zomerdagen voorbij zijn veranderen deze groene blaadjes langzaam van kleur. Dat zorgt voor prachtige vergezichten als je de bergen ingaat, maar ook heel veel tuinen en parken rond tempels en shrines kleuren oranje, rood, geel en bruin! De letterlijke vertaling van momiji is  “rode blaadjes” en daar is een goede reden voor!Voor heel veel Japanners staat er in de herfst een tripje Momijigari op het programma, letterlijk betekent dit dat ze dan gaan jagen op rode blaadjes. Dat doen ze al sinds de Heian periode (794-1195) en door de eeuwen heen is dit gebruik heel belangrijk geworden. Het komen en gaan van de blaadjes laat zien dat het leven niet eeuwigdurend is, en zo krijgen ze een symbolische en spirituele betekenis.Ook de literatuur, de Japanse keuken, mode en woonaccessoires staan bol van deze prachtige blaadjes. Je leest erover in de gedichten van de “Manyōshū” en de verhalen van “The tale of Genji” en ze sieren kimono, tafelservies, en kamerschermen. En heel bijzonder is natuurlijk dat je ze ook in verschillende gerechten terug ziet, zo zijn er momiji vormige cakejes en verschillende soorten tempura van momiji blaadjes.


STOP EEN BEETJE JAPAN IN JOUW HERFST

Wil je de herfst niet zomaar voorbij laten gaan en heb je je voorgenomen om er goed van te genieten? Zet dan deze tips voor een beetje Japan in je herfst op je bucket list. Maak voor jezelf een lijst met dingen die je graag wilt doen een appeltaart bakken, een boswandeling maken om wat te noemen, en doe dan af en toe een activiteit uit onze lijst. Die download je HIER

En kun je geen genoeg krijgen van momiji en mooie herfstkleuren, shop dan onze tenugui, Zero Japan Theepotten, of tabi sokken!

 

 

Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →