Een roadtrip door Japan

Een roadtrip door Japan

Een roadtrip door Japan staat hoog op de wensenlijst van mijn moeder, ik ben Jonas haar zoon en voor een schoolopdracht ga ik een blogpost schrijven over mijn ideale roadtrip door Japan. Japanse steden zijn heel erg futuristisch en de natuur van het land is wonderschoon, hoe kan je dat alles ontdekken in een korte reis van twee weken? Een roadtrip lijkt mij de perfecte oplossing. Maximaal twee dagen ergens blijven en daar de mooiste plekken en leukste evenementen bezoeken in een bepaald gebied. Dit heb ik uitgekozen, ik kan niet wachten tot we gaan!

Wanneer?

Het is het slimst als je in het voorjaar naar Japan reist omdat het dan niet al te heet is. Met een gemiddelde temperatuur van vijftien tot twintig graden en weinig regen is het een ideale reisperiode, dat geldt ook voor het najaar. In juli en augustus hebben wij een langere vakantie en zijn er in Japan een aantal grote festivals en feesten, alleen is het weer dan wel extremer vanwege het regenseizoen in Japan en het is er dan ook heel warm. Ik denk dat wij onze reis in het voor- of najaar plannen.

Start in Tokyo

Omdat we waarschijnlijk in Tokyo aankomen begint mijn reis gewoon hier. Er zijn genoeg activiteiten en bezienswaardigheden om de eerste dagen door te komen. Dit zou ik dan het liefste doen:

  1. van eind maart tot begin april heb je Hanami (kersenbloemenfestival) in heel Japan, dan zijn er feesten in vele parken zo ook in het Ueno park in Tokyo.
  2. Ik hou van Ghibli films, dus ik hoop dat we een kaartje voor het Ghibli museum in Mitaka kunnen reserveren.
  3. Als voetbalfan wil ik natuurlijk ook graag een wedstrijd van een Japans team meemaken. In Yokohama speelt Y.S.C.C. Yokohama, ik hoop dat we daar heen kunnen. Anders kunnen we misschien naar een honkbalwedstrijd in de Tokyo-Dome, dat is de Japanse volkssport nummer één.

Door naar Hakone

Ik ken de Fuji nu nog alleen van de mooie plaatjes, maar op twee uur rijden van Tokyo ligt Hakone met prachtige uitzichten op de Fuji. Daar wil ik wel een dagje doorbrengen.

Naar de Japanse Alpen

Aan de westkant van Honshu ligt Takayama een eeuwenoud stadje in de bergen. Met de auto rijd je er vanuit Hakone in 4-5 uur naar toe. Ik heb van mijn moeder gehoord dat ze hier de lekkerste biefstuk ooit heeft gegeten, die wil ik wel proeven! Ik ben ook wel benieuwd naar Shirakawa-go waar je prachtige oude boerderijen kan bezoeken.

Terug naar de stad: Kyoto

Om de traditionele kant van Japan te leren kennen wil ik ook wel heel graag naar Kyoto. Ik ben benieuwd naar de tempels, tuinen en theehuizen en ik hoop dat ik een geisha in levende lijve kan spotten (zonder haar lastig te vallen!).

Zon, zee en strand

Vanuit Kyoto zou ik het liefst langs de zee terugrijden naar Tokyo, via Goto Beach bij Hamamatsu, naar Okuzure en dan door naar Enoshima. Dat ligt vlakbij Kamakura, daar kunnen we dan de grote Boeddha bekijken.

De laatste dagen in Tokyo

Ik wil nog wel wat meemaken van Tokyo, want volgens mij raak je daar niet uitgekeken! Hopelijk houden we daar nog wat dagen voor over, voordat we weer teruggaan naar ons platte, kleine landje.