Back to school bentobox

Back to school bentobox

BACK TO SCHOOL MET EEN BENTOBOX

Vind jij ook niet dat een nieuw schooljaar, back to school, net een beetje als nieuwjaar voelt? Vol goede voornemens gaan we van start en vaker een goed gevulde, gevarieerde bentobox mee naar school (of naar je werk!) zou zo’n voornemen kunnen zijn. Laat ik je dan hierbij inspireren voor de allereerste bento dit schooljaar.

WAT IS EEN BENTOBOX

En bentobox, afgekort tot bento, is een Japanse lunchtrommel, vaak zijn dat vaak bakken, die apart van elkaar afgesloten kunnen worden en dan opgestapeld bijeen gehouden worden door een dik elastiek. Een bento vul je met verschillende lekkere hapjes in Japan bestaan die uit twee delen koolhydraten (rijst, pasta, of brood), één deel eiwit (vlees, vis, melk, kaas, eieren, of tofu) en twee delen fruit en/of groente.
back to school bentobox
Hier eten we het liefst een boterham tussen de middag, maar het is ook echt heel erg lekker om eens een keer een wrap, of onigiri (rijst-sandwich) mee te nemen in je bento.

LEKKER LUNCHEN MET EEN WRAP

Voor de broodnodige variatie deel ik hierbij een recept voor een Ceasar-salad wrap met je. Het is een recept voor drie wraps, kun je je huisgenoten ook blij maken met een lekkere lunch!

Voor 3 wraps heb je nodig:
- 1 stuk kipfilet
- 500 ml water
- ½ bouillonblokje
- 3 eieren
- 1 kropje romaine salade
- 3 grote wraps
- 3 el Parmezaanse kaas
– zout en peper

Voor de dressing:
- 1 ei
- 1 el kappertjes
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 1 tl  Dijon mosterd
- 125 ml  of olijfolie
- 125 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 1 tl citroensap
-  zout en peper

We beginnen met de kip en de eieren.

Breng in een pan het water met het bouillonblokje aan de kook, leg de kipfilet erin en kook het vlees in 10 minuten gaar. Neem de kip uit de pan, leg hem op een snijplank en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.

Kook ondertussen de drie eieren 7 minuten, laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snij ze in plakjes, of blokjes.

Was de sla en scheur hem in reepjes.

Voor de dressing:

Breng in een pannetje water aan de kook en kook het ei hier 1 minuut in.

Doe het ei samen met de kappertjes, knoflook, mosterd, olijfolie, kaas en het citroensap in een hoge beker en mix alles met een staafmixer tot een gladde dressing. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Rol de wraps:

Smeer wat dressing uit over een wrap en leg er wat van de sla op.

Verdeel er 1/3 van de kip, het ei en wat Parmezaanse kaas over. Schenk hier nog een beetje dressing over.

Vouw de uiteinden van de wrap naar binnen en rol hem op. Snij hem diagonaal door de helft.

Leg wat salade in de bento en de wraps daar bovenop.

Met een salade van tomaatjes, mini mozarella en basilicum aan de ene en een zomerfruit salade aan de andere kant heb jij een super lekkere lunch in het verschiet!

Kimono bentobox ceasar wrap

KIES DE BENTO DIE BIJ JOU PAST

Bento zijn er in verschillende soorten en maten, die meeste trommels die je bij ons vindt hebben twee lagen. Zoals bijvoorbeeld de echt Japanse Nokorimono , die met een inhoud van 2x450ml prima is voor een gemiddelde eter. Dat geldt dan ook meteen voor de Monbento Original met een inhoud van 2x500ml, kies je voor de Tropical set dan heb je er meteen een mooie furoshiki bij!

Zoek je een robuuste bento voor een kleuter die voor het eerst naar school gaat? De Tresor van Monbento zijn onverwoestbaar, en ik spreek uit ervaring! 

Welke bento je ook kiest, je gaat goed van start dit schooljaar. Nog een voordeel is dat je er jarenlang van kunt genieten! Net als van de lekkere lunches die je vanaf nu gaat maken voor jezelf, of iemand anders.