bentobox recept Japanse pastasalade

Bentobox recept: Japanse pastasalade

bentobox recept voor een picknick pastasalade

Een bentobox recept met een Japanse pastasalade is niet alleen lekker voor de lunch, hij doet het ook goed bij een picknick of BBQ.

DE ZON IN MET JE BENTOBOX

Lekker eten in de buitenlucht met de zon op je, goed ingesmeerde, toet is toch heerlijk! Deze Japanse pastasalade is zo gemaakt en je neemt hem veilig, zonder geknoei en gedoe mee in een bentobox. Er is bovendien ook nog genoeg voor lekker wat fruit zo heb jij een goed gevulde picknick maaltijd.

RECEPT VOOR JAPANSE PASTASALADE

bentobox recept voor pastasalade
Dit is niet zo maar een pastasalade, deze heeft een Japanse touch. Dat is vooral te danken aan de Kewpie mayonaise in de dressing. Deze Japanse mayo in die typische fles met baby-mascotte is gemaakt met eierdooiers, Japanse mosterd (lekker pittig), rijstazijn (zacht van smaak) en ve-tsin. Pas op dus als je allergisch bent voor smaakversterkers! Daarnaast geven ook de Japanse sojasaus en de sesamolie een extra vleugje Japan aan de dressing voor de pastasalade.

Dit recept is voor 4-5 personen:
300gr pasta,
1 el olijfolie,
2 hardgekookte eieren,
½ ui in dunne ringen,
½ komkommer in dunne schijfjes,
½ winterwortel geraspt,
1 lente-ui in ringetjes,
optioneel: shichimi tougarashi.

Voor de dressing:
200ml Kewpie mayonaise,
1 el sojasaus,
2 tl sesamolie,
1 el rijstazijn.

1. Kook de pasta iets langer dan al dente, als hij zachter is neemt hij de smaak van de dressing beter op. Spoel af onder koud water, goed uit laten lekken en even omscheppen met een lepel olijfolie.
2. Prak de gekookte eieren.
3. Doe de uien en de komkommer in een zeef, strooi er zout over en laat ze 10 minuten staan. Spoel ze af met koud water, knijp ze uit en laat ze nog even uitlekken.
4. Neem een grote kom, meng de ingrediënten voor de dressing, doe de pasta, ui, komkommer en de geraspte wortel erbij en meng alles goed door elkaar. Garneer de salade met het ei en wat lente-ui.
5. Strooi er voor een extra kick wat shichimi tougarashi over.

WELKE BENTOBOX KIES JIJ?

De bentobox Monbento Original heeft een inhoud van 1 liter en als je hem goed vult heb je genoeg eten voor 2 personen. Neem je liever wat meer mee voor een uitgebreide picknick? Kies dan voor de bentobox Monbento Square, daar past wel 1,7 liter eten in!

De Japanse bentoboxen, zoals de Nuri Wappa rechts op de foto hierboven, zijn wat kleiner maar ideaal voor een lekkere lunch en voor kleinere picknick gerechtjes.

Welke bentobox jij ook kiest één ding is zeker; jouw bijdrage aan de picknick komt veilig en wel op de plaats van bestemming!