Dé 5 zomer musthaves van 2022

Dé 5 zomer musthaves van 2022

Je zomer is pas echt compleet met deze 5 musthaves met een vleugje Japan. Kijk alvast vooruit naar de zomervakantie, want met deze items in je koffer ben jij 100% summerproof!

1. EEN FUROSHIKI

furoshiki kopen bij Roppongi
Natuurlijk staat de immer populaire furoshiki op nummer 1! Want naast het inpakken van cadeaus is de Japanse knoopdoek ook bijzonder geschikt als strandtas, picknick kleed of zonnescherm.

2. DE FUROSHIKI-RIEM

furoshiki riem roppongi bygitte
Een furoshiki is natuurlijk niet compleet zonder de furoshiki riem van bygitte, Dutch design gemaakt met passie en gevoel voor kwaliteit. Met de furoshiki van 70cm, 90cm en 104cm maak je er een super handige strandtas van.

3. DE THERMOSFLES VAN MONBENTO

thermosfles Monbento
Da's nog eens handig; thermosfles van Monbento heeft een zeefje in de dop. Doe 1,5 el thee in het zeefje, schenk er 500ml koud water in, leg hem 2-4 uur in de koelkast, met de dop erop, voor het uitschenken even schudden en genieten maar!

Even een puntje van aandacht; alles van Monbento komt niet uit Japan! Dit Franse merk begon ooit met het maken van bentoboxen en heeft haar collectie inmiddels flink uitgebreid. Roppongi is al jaren fan van deze robuuste bentobox!

4. EEN GOED BOEK

Japanse boeken
Even je hoofd leegmaken met een goed boek is altijd lekker en helemaal als je dat lekker in de buitenlucht kunt doen. Heb je deze Japanse verhalen al gelezen?

“Stranger in the Shogun´s City” vertelt de geschiedenis van Tokyo, in de eerste helft van de 19e eeuw nog Edo genaamd. Maar het is vooral de geschiedenis van een ongelukkige vrouw, Tsuneno, die er alles voor over heeft om in de grote stad te wonen. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen.

“The 10 loves of Mr. Ishino” gaat over het leven van een man vertelt vanuit het oogpunt van anderen die hij ontmoet op een bepaald punt in zijn leven. Via de romances die hij beleeft komen we alles te weten over zijn jeugd, zijn tienerjaren, zijn werk, zijn familie, zijn vrienden, de plaatsen waar hij woont en zelfs zijn dood en wat daarna komt. Niet van hemzelf, maar van 10 verschillende vrouwen.

“Audition” is geschreven door Murakami Ryu, de andere Murakami waar ik stiekem iets meer fan van ben. Hij is meester in het schrijven van boeken met een duister randje en dat geldt ook voor “Audition”. Documentairemaker Aoyama valt voor de mooie Yamasaki Asami. Weet hij veel dat Asami een duister en gruwelijk verleden heeft.

5. NOTEBOOK EN PEN

midori TCR notebook
Schrijf je zomer herinneringen op in één zin per dag, plak er mooie (entree) kaartjes in of maak kleurrijke tekeningen. De TRC spiral ring notebooks van Traveler's company hebben een stevige cover, die zijn dus ideaal om mee te nemen in je tas. Je kunt verschillende uitvoeringen kiezen: met kraft papier, blanco pagina’s of notebooks om ook in te aquarelleren.

Schrijven, tekenen en kleuren doe je met de Penco bulletpen, de Penco Prime timber brass en de paintable stamp stiften van Midori.

Wil je nog een zomers blog lezen? Ik geef je hier 5 tips hoe je een snikhete zomer overleeft.