De liefde voor journaling van Marian

De liefde voor journaling van Marian

Journals met met kleurrijke spreads van stempels, krantenknipsels, entreekaartjes, postzegels, tekeningen en foto’s zijn ware kunstwerken. Marian Velzeboer, al jaren vaste klant van Roppongi, is zo’n enthousiasteling en ze deelt haar passie voor journaling met veel plezier. En met een doosje Zomergeluk kun jij ook meteen aan de slag!


Marian (41) is gelukkig getrouwd, moeder van twee dochters en werkt als verpleegkundige in het Amsterdam UMC. In 2014 maakte ze samen met manlief Lars een rondreis door Japan en werd ze op slag verliefd op het land. Een terugkeer in 2020 met hun dochters zat er even niet in, maar in de eerste lockdown periode is ze wel begonnen met een nieuwe hobby: haar journals.

WAT BETEKENT EEN JOURNAL VOOR JOU?

“Ik heb mijn liefde voor knutselen, fröbelen en schrijven verenigd in het vullen van mijn journals. De tijd die ik eraan besteed zijn echt zen-momentjes voor me. Ik zoek allereerst de materialen, zoals papiertjes, pennen, washitape en stempels bij elkaar en met een wijntje of theetje verdwijn ik even in mijn eigen bubbel. Vooral in de corona-periode merkte ik dat ik hier heel veel behoeft aan had.”

journal Marian

HOEVEEL TIJD BESTEED JE ERAAN?

Journal Marian
“Op dit moment gaat het in een soort golfbeweging. Tijdens de lockdowns was ik vrijwel dagelijks bezig met mijn journal, maar nu is het weer wat minder. Ik maak er heel bewust tijd voor. In de ochtend als de kids naar school zijn en ik niet hoef te werken kan ik er echt even rustig voor zitten. Als de meiden ook knutselen doe ik mee met mijn eigen dingen. Dat is niet altijd even handig, want ze willen natuurlijk het liefst werken met mijn stempels en washi-tape. Zen is het niet, maar gezellig wel!”

WAT IS JOUW SPECIALITEIT?

Journal Marian
“Kaarten om te versturen en mooie collages (spreads) zijn favoriet, maar de meer bullet journal-achtige dingen zijn ook leuk om te maken. Overzichten zoals watertrackers, overzichten over uitgaven, moodtrackers enzovoort.”

WELKE PRODUKTEN GEBRUIK JE HET LIEFST?

“Ik ben dol op de stempels van Cafe Analogue, washi tape, oude kranten, het liefst Japans, en allerlei soorten papier.”

HEB JE TIPS?

“Kijk goed om je heen, laat je inspireren door kleine dingen, de natuur, de seizoenen, patronen in stoffen, onderwerpen in de media. Kijk ook eens op Pinterest en Instagram, maar doe vooral wat je zelf leuk vindt!”

GA ZELF AAN DE SLAG!

De zomervakantie is hét moment om te beginnen met je eigen journal. Je maakt mooie herinneringen en hebt, als het goed is, tijd genoeg om je belevenissen vast te leggen. Met het doosje "ZOMERGELUK" staat helemaal niks meer in de weg. Wat erin zit? In ieder geval een notebook van TRC spiral ring notebook, een pen, stickers en een rolletje tape. Daarnaast vul ik hem met wat papieren verrassingen waar je vast en zeker heel erg blij van wordt!

stationery uit Japan