Japanse thee houjicha latte

De lekkerste Japanse thee voor je paasbrunch

Japanse thee is er tegenwoordig in veel verschillende soorten en smaken, zo kan iedereen genieten van een lekker kopje thee. Leuk om tijdens je paasbrunch of je high tea eens wat anders te schenken, want wat dacht je van een ginger lemon sencha, een houjicha latte of genmaicha ijsthee?

GINGER LEMON SENCHA

Sencha is misschien wel de bekendste Japanse thee. Deze is groen van kleur, omdat ze de blaadjes niet roosteren, maar stomen. Er is nu een sencha in het assortiment met stukjes lemongrass, citroenschil, gember en lemon myrtle bloesem. Als je het zakje openmaakt komt de heerlijke frisse citroen-gember geur je tegemoet en de smaak is subtiel, maar onmiskenbaar.

Schep voor een lekker kopje thee 3 gr in een theezakje, en schenk er 100ml water op 80°C over, 2 minuten laten trekken en klaar ben je. Je kunt het theezakje nog zeker twee keer gebruiken.

japanse thee sencha lemon ginger

HOUJICHA LATTE

Houjicha is geroosterde groene thee, bruin van kleur en intensief van smaak. De gewone variant zit al lang in de thee collectie, maar nu is daar ook de Houjicha Latte bijgekomen! Net zo fijngemalen als matcha (de groene theepoeder), dus ideaal om er met melk een latte van te maken. Voor een kleine beker klop je 2 gr theepoeder met 100ml melk op 90°C lekker schuimig.

japanse thee houjicha latte
GENMAICHA IJSTHEE

Genmaicha is sencha gemengd met geroosterde rijst, hij smaakt een beetje als popcorn; bijzonder en smaakvol! Deze thee is ook heel erg geschikt voor ijsthee, lekker en verfrissend. Je kunt hem in een gewone fles maken, of in een thermosfles van Monbento die heeft een zeefje in de dop, dat is pas handig! Doe 1,5 el genmaicha in het zeefje of los in een fles, schenk er 500ml koud water in, leg hem 2-4 uur in de koelkast, met de dop erop, voor het uitschenken even schudden en genieten maar.

japanse thee genmaicha

 

NOG MEER JAPANSE THEE

Je hebt nu kennis gemaakt met drie soorten thee in het assortiment, maar er is nog veel meer hoor! Ben je fan geworden van de bijzondere smaak van Japanse thee, neem dan HIER even een kijkje en ontdek alle bijzondere soorten in het assortiment.