Cadeaus inpakken met een furoshiki, tenugui of Japans papier

Cadeaus inpakken met een furoshiki, tenugui of Japans papier

Soms heb je geluk met online shops die je bestellingen mooi inpakken. De grotere shops hebben daar geen tijd voor, die kwakken je bestelling in een doos en sturen hem zo op. Dan moet je dus zelf aan de slag om er een mooi cadeau van te maken! Wil je weten hoe je dat heel gemakkelijk, of super mooi doet en er ook nog eens een Japanse touch aan geeft lees dan deze drie tips!

WRAP IT IN EEN FUROSHIKI

Met een furoshiki, de Japanse vierkante knoopdoek uit Japan, pakt je niet alleen cadeautjes in. Eenmaal uitgepakt kun je van de doek nog een klein toilettasje  knopen, je gebruikt hem als bento tasje, placemat, of je hangt hem aan de muur. De patronen van de doeken zijn altijd prachtig! Je kunt elke vierkante lap gebruiken om in te pakken, graag zelfs, maar zo’n Japanse furoshiki, da’s toch een cadeau om een cadeau!

HIER shop je de hele furoshiki collectie!
furoshiki

furoshiki cadeau inpakken

 


En wat dacht je van deze flessen inpak methode!
furoshiki flessen

TENUGUI, INPAKKEN MET KATOEN

Nog zo´n prachtige Japanse doek is de tenugui! Deze doek is van dunner katoen, hij is rechthoekig en niet afgewerkt aan de korte zijden. De patronen op de tenugui zijn ook fantastisch en na het uitpakken van het cadeau kun je ook deze doek hergebruiken. Hang hem aan de muur, leg hem op tafel, of gebruik hem als haarband. Want net als de furoshiki is de tenugui een cadeau om een cadeau.

HIER shop je onze tenugui collectie!

 

Op dit filmpje zie je hoe het inpakken met een tenugui gaat:

INPAKKEN OP Z'N JAPANS MET PAPIER

De veelzijdigheid van de furoshiki en de tenugui maakt ze behalve prachtig ook duurzaam. Bij papier ligt dat anders, zou je denken, maar cadeautjes die ingepakt zijn met ons prachtige cadeaupapier die pak je heel voorzichtig uit. Met het papier kun je dan weer de mooiste origami- en andere papier projecten maken!

Ons mooi papier shop je HIER.


Kimonopapier

En kijk eens op dit filmpje hoe ingenieus ze in Japan een cadeau inpakken. Toegegeven, het ziet er best ingewikkeld uit, maar ga de uitdaging eens aan! Want als je eenmaal de slag te pakken hebt maak je natuurlijk wel de blits met je cadeau!