Japanse stationery van Kakimori

Japanse stationery van Kakimori

Liefhebbers van Japanse stationery zullen hun hart ophalen aan de producten van Kakimori. In Kuramae, het hart van het oude gedeelte van Tokyo, wandel je langs kleine fabrieksateliers, oude pakhuizen én de winkel van Kakimori. Hier gaan creativiteit, werk en dagelijks leven hand in hand en heerst een sterk gemeenschapsgevoel. Deze buurt is een plek die zowel oud als nieuw omarmt, de mensen en de omgeving zijn een bron van inspiratie voor Kakimori.

KAKIMORI'S FILOSOFIE

De waarden waar Kakimori aan hecht zijn gevormd door interacties met de mensen in de buurt. Ouderwetse coffeeshops en moderne branderijen, hoewel schijnbaar anders dan kantoorboekhandels, gedijen vanwege relaties die beginnen met een liefde voor koffie. Kakimori heeft een liefde voor schrijven en door voort te bouwen op deze passie, groeit de winkel langzamerhand uit tot een plek waar mensen contact maken en vreugde vinden in het delen van verhalen.

INKT

kakimori inkt
De inktflessen van Kakimori hebben de vorm van druppeltjes. Ze zijn namelijk geïnspireerd op potari, het Japanse woord voor vallende druppel. Onomatopeeën, woorden die een geluid nabootsen, zijn geliefd in de Japanse taal en zo komen de verschillende kleuren inkt tot leven. Po, Karari. Tototo, Koton; elke naam vertelt een fantasierijk verhaal die jou zullen inspireren.

PENHOUDER

kakimori pen houder
Dip pennen zijn houders met een aparte penpunt zonder inktreservoir die je, zoals de naam al verraadt, in inkt dipt voor je gaat schrijven. Met een druppeltje inkt leg je al je verhalen en ideeën vast.

Ik heb gekozen voor de penhouder die gemaakt is van Japanse kers, sakura. De pen geeft  je het gevoel van natuurlijk hout. De Japanse kers wordt roder na verloop van tijd, zo wordt jouw pen nog unieker. Hij is behandeld met een inktbestendige afwerking, dat is praktisch is zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke textuur.

PENPUNTEN

kakimori penpunt roestvrij staal
De roestvrijstalen penpunt is ideaal voor mensen die net beginnen met dip pennen. Doe de punt in de houder, dip de pen in de inkt en schrijven maar! Even spoelen is genoeg als je van inktkleur wil veranderen. Het schrijfcomfort is zo soepel als die van een vulpen.

kakimori penpunt brass messing
De brass, messing, penpunt is duurzaam, praktisch en met de grootste zorg afgerond en gepolijst. Een punt met een uitzonderlijk soepele schrijfervaring die alle verwachtingen overtreft. Kantel de punt onder 45 graden om golvende lijnen en verfstreken te creëren.

kakimori penpunt glas
De glazen penpunt is ontwikkeld als een casual alternatief voor de conventionele glazen pen. Handgemaakt door glaskunstenaar Akiko Fukazawa, geeft deze penpunt je een ongelooflijk soepele schrijfervaring.

PENNEN LEGGER

kakimori pennen legger sakura
De legger, ook van sakura hout, is niet alleen een pareltje op je bureau, je kunt er je pen met een gerust gevoel op laten rusten. Kun je even rustig nadenken of een slok koffie of thee nemen tijdens het schrijven.

Wil je nog meer inspiratie kijk dan rustig even rond in de complete collectie Japanse stationery!