7 tips voor een heerlijke herfst

7 tips voor een heerlijke herfst

De zomer is ten einde, de dagen worden korter, kouder en helaas soms ook een beetje natter. Kortom, de herfst is in het land! Met de 7 tips, waarin ik natuurlijk aardig wat Japan heb gestopt, maak je er een heerlijke herfst van. Ga er even lekker voor zitten en lees verder.

1. MAAK EEN HISTORISCHE STADSWANDELING

Leiden is de stad waar de wieg van Rembrandt van Rijn stond en de ANWB heeft een mooie stadswandeling waarmee je de stad door zijn ogen ontdekt. Wat dat met Japan te maken heeft? De route leidt je ook langs het Sieboldhuis aan het Rapenburg voor een flinke dosis Japan! Na afloop van de wandeling bezoek je natuurlijk ook nog even de Lakenhal in Leiden, twee vliegen in één klap.

2. VERRAS MET EEN JAPANS RECEPT

Japans kookboek Japaneasy vegan
Japans koken is verrassend eenvoudig en de ingrediënten zijn steeds makkelijker te vinden. Er is genoeg inspiratie voor Japanse recepten als je een kijkje neemt bij de collectie Japanse kookboeken. Je vind er voor iedereen wel een lekker Japans recept, voor de vega, vegan of vleeseter!

3. DOE EVEN LEKKER HELEMAAL NIKS

hibi 10 minutes aroma
Steek een lekker stokje Japanse wierook aan, een lucifer van HIBI mag natuurlijk ook, zet je verstand op nul en geniet. Al is het maar een paar minuten, het maakt je hoofd lekker leeg en het geeft je huis een weldadig aroma!

4. SCHRIJF, TEKEN, PLAK, VOUW, KNIP

Zin in een nieuwe hobby? Begin eens met een journal, schrijf er mooie gedichten in, plak of teken er herfstbladen bij of zoek mooie herfstbeelden in bladen en tijdschriften. Je kunt zelf momiji blaadjes vouwen en knippen om erin te plakken. Met wat origamipapier en dit filmpje heb je vliegensvlug een heel herfstbos gevouwen. Daar kun je ook een leuke slinger van maken.

5. VERWEN JEZELF MET EEN HOJICHA LATTE

Een matcha latte is misschien al wel bekend, maar ook met hojicha (de geroosterde groene Japanse thee) kun je ook een heerlijke latte maken. De geroosterde smaak past net iets beter bij de herfst vind ik. Ik schreef een hojicha-latte recept voor Proef Japan, geniet ervan!

6. MAAK EEN DORAEMON POMPOEN

Doraemon pompoen
Maak er een Japanse Halloween van dit jaar met een Doraemon pompoen. Doraemon is een bekend retro manga figuurtje uit 1969 (!), een robot-kat uit de toekomst die terugkeert naar het heden om Nobita te helpen. Daarvoor heeft hij futuristische hulpmiddelen genaamd dōgu die hij in een vierdimensionale zak op zijn buik draagt. Zo zijn er de take-koputaa waarmee hij kan vliegen, een soort zaklamp waarmee hij alles en nog wat kan doen krimpen, en een pet waarmee hij dieren kan laten gehoorzamen.

7. GA LEKKER COCOONEN

Doe lekkere, warme Japanse tabi sokken aan maak een lekkere houjicha latte voor jezelf (zie recept boven) nestel jezelf op de bank en kijk één van de vele Netflix films die zich in Japan afspelen. Mijn tip voor jou: 47 Ronin met Keanu Reeves. Een samurai-actiefilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Wil je nog wat extra tips om te cocoonen? Die lees je in dit blog dat ik voor je schreef.

liefs uit Japan Roppongi