Moederdag: cadeau inspiratie uit Japan

Moederdag: cadeau inspiratie uit Japan

Moederdag is over de hele wereld de dag om de liefde en waardering voor moeders te vieren. Dat geldt voor alle soorten moeders die er maar te bedenken zijn! In Japan vieren ze Moederdag, daar bekend als "Haha no Hi", op de tweede zondag van mei. Ook Japanners eren en danken moeders voor hun toewijding en zorgzaamheid met mooie, traditionele cadeaus op deze speciale dag. Laten we eens kijken naar enkele van de leukste Moederdag cadeaus uit Japan en laat je inspireren.

SCHRIJF EEN LIEF KAARTJE

Een liefdevol cadeau hoeft niet zo ingewikkeld te zijn! Een lief kaartje met een mooie boodschap is net zo leuk om te geven. Om het je lekker makkelijk te maken staan er hele leuke kaartjes met een Japanse boodschap in de webshop.

Heb je die leuke envelopjes gezien? Die kun je vullen met een klein cadeautje, een ring, ketting of armbandje, maar misschien vouw je liever een kraanvogel. Zo geef je haar een beetje extra geluk! 




HANKACHI, HANDIG HANDDOEKJE

Bijna elke Japanse dame (heren vaak ook hoor) heeft een handdoekje in haar tas zitten. Ze dragen zo’n doekje bij zich om het gezicht droog te deppen tijdens de snikhete zomer of de handen te drogen na een toilet bezoek. Het zijn natuurlijk ook de perfecte gastendoekjes op ieder toilet! Op Shikoku, één van de grotere Japanse eilanden ligt Imabari, thuishaven van de Imabari handdoeken. Dit zijn niet zo maar handdoeken, deze handdoekjes zijn zacht en bijzonder absorberend, omdat ze drie laagjes hebben en zeg nou zelf: ze zijn ook grappig en kleurrijk!

Hankachi Japans handdoekje Konijntjes


FUROSHIKI

Met een furoshiki, de traditionele Japanse inpaktechniek waarmee je met een stuk stof  cadeaus inpakt, kies je voor een veelzijdig cadeau. Het is niet alleen een milieuvriendelijk alternatief voor cadeaupapier, maar de doek kan worden hergebruikt als een tas, decoratie of zelfs als kledingstuk. Furoshiki zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en maten. De kleinere furoshiki (48 of 50cm) gebruik je om cadeaus of bentoboxen in te pakken. Dat kan ook met de doeken van 70cm, maar die kun je ook tot een boodschappen- of handtas omtoveren. Kies je voor een furoshiki van 70, 90 of 104cm dan zou je er ook een furoshiki riem, gemaakt door bygitte hier in Nederland, bij kunnen geven! Zo heb je een bijzondere en stijlvolle tas. Kortom, een furoshiki is een prachtig en nuttig cadeau dat zeker de aandacht van iedere moeder zal trekken.




BENTOBOX

Voor culinaire moeders, die van koken en lekker eten houden en hun zelfgemaakte lunch graag meenemen buiten de deur, is een bentobox het ideale cadeau. Een bentobox is een lunchbox, al dan niet met verschillende compartimenten, zodat je diverse gerechten mee kunt nemen. De bentoboxen van Monbento zijn robuust en kunnen tegen een stootje, ze gaan dan ook lekker lang mee. En zeg nou zelf, de kleuren zijn ook een lust voor het oog! Zo´n Japanse lunchbox is ook handig om mee te nemen naar het werk, op reis of voor een picknick, niet alleen een stijlvol, maar dus ook een praktisch cadeau voor Moederdag.

Monbento bentobox Ginko kopen bij Roppongi

MATCHA THEE-SET

Is jouw moeder een thee liefhebster? Verwen haar dan met een mooie theeset of een lekker zakje thee! Met zo’n matcha thee-set bestaande uit een kom, klopper, klopperhouder en theelepeltje kan ze meteen zelf aan de slag met matcha, de inmiddels bekende groene theepoeder uit Japan.

matcha thee-set kopen bij Roppongi

ZEG HET MET BLOEMEN

Geef je toch het liefst bloemen cadeau en wil je er een Japanse draai aan geven?
Dan zou ik kiezen voor één van de bloemengeuren in de HIBI-collectie cadeau. Je kunt kiezen uit drie verschillende geuren: wisteria (blauwe regen), mimosa of peony (pioenroos). Extra leuk, want je geeft haar ook elke dag 10 minuten voor zichzelf cadeau!


pioenrozen Japanse bloem

Heb je nu genoeg inspiratie of wil je nog even grasduinen door de Moederdag Giftguide met nog véél meer cadeau inspiratie.

liefs uit Japan Roppongi