Moederdag: cadeau inspiratie uit Japan

Moederdag: cadeau inspiratie uit Japan

Moederdag is over de hele wereld de dag om de liefde en waardering voor moeders te vieren. Dat geldt voor alle soorten moeders die er maar te bedenken zijn! In Japan vieren ze Moederdag, daar bekend als "Haha no Hi", op de tweede zondag van mei. Ook Japanners eren en danken moeders voor hun toewijding en zorgzaamheid met mooie, traditionele cadeaus op deze speciale dag. Laten we eens kijken naar enkele van de leukste Moederdag cadeaus uit Japan en laat je inspireren.

IMABARI TOWEL

Bijna elke Japanse dame (heren vaak ook hoor) heeft een handdoekje in haar tas zitten. Ze dragen zo’n doekje bij zich om het gezicht droog te deppen tijdens de snikhete zomer of de handen te drogen na een toilet bezoek. Het zijn natuurlijk ook de perfecte gastendoekjes op ieder toilet! Op Shikoku, één van de grotere Japanse eilanden ligt Imabari, thuishaven van de Imabari handdoeken. Dit zijn niet zo maar handdoeken, deze handdoekjes zijn zacht en bijzonder absorberend, omdat ze drie laagjes hebben en zeg nou zelf: ze zijn ook grappig en kleurrijk!

Japanse handdoekjes

FUROSHIKI

Met een furoshiki, de traditionele Japanse inpaktechniek waarmee je met een stuk stof  cadeaus inpakt kies je voor een veelzijdig cadeau. Het is niet alleen een milieuvriendelijk alternatief voor cadeaupapier, maar de doek kan worden hergebruikt als een tas, decoratie of zelfs als kledingstuk. Furoshiki zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en maten. De kleinere furoshiki (48 of 50cm) gebruik je om cadeaus of bentoboxen in te pakken, dat kan ook met de doeken van 70cm maar die kun je ook als een boodschappen- of handtas omtoveren of als haarband of shawl om een beetje stijl toe te voegen aan je dagelijkse outfit. Kies je voor een furoshiki van 70, 90 of 104cm dan zou je er ook een furoshiki riem, gemaakt door bygitte hier in Nederland, bij kunnen geven! Kortom, een furoshiki is een prachtig en nuttig cadeau dat zeker de aandacht van iedere moeder zal trekken.

Furoshiki-moederdag-roppongi-Japanse-webshop

BENTOBOX

Voor culinaire moeders, die dus van koken en lekker eten houden en hun zelfgemaakte lunch graag meenemen buiten de deur, is een bentobox het ideale cadeau. Een bentobox is een lunchbox, al dan niet met verschillende compartimenten, zodat je diverse gerechten mee kunt nemen. De bentoboxen van Monbento zijn robuust en kunnen tegen een stootje, ze gaan dan ook lekker lang mee. En zeg nou zelf, de kleuren zijn ook een lust voor het oog! Zo´n Japanse lunchbox is ook handig om mee te nemen naar het werk, op reis of voor een picknick, niet alleen een stijlvol, maar dus ook een praktisch cadeau voor Moederdag.

Monbento bentobox Ginko kopen bij Roppongi

MATCHA THEE-SET

Is jouw moeder een thee liefhebster? Verwen haar dan met een mooie theeset of een lekker zakje thee! Met zo’n matcha thee-set bestaande uit een kom, klopper, klopperhouder en theelepeltje kan ze meteen zelf aan de slag met matcha, de inmiddels bekende groene theepoeder uit Japan.

matcha thee-set kopen bij Roppongi

ZEG HET MET BLOEMEN

Geef je toch het liefst bloemen cadeau en wil je er een Japanse draai aan geven? Ga dan eens naar een tuincentrum en zoek een mooie chrysanthemum uit. Chrysanthemums staan symbool voor een lang leven en een goede gezondheid en worden vaak geassocieerd met moederschap en dankbaarheid. Je kunt ook kiezen voor de prachtige pioenrozen, je weet wel die mooie bloemen die vaak kimono’s sieren. Nu is de bloeitijd, dus de perfecte bloem om te geven aan je moeder die ook een beetje Japan in haar hart draagt! En weet je wat helemaal leuk is, je kunt ook de geur van pioenrozen in huis halen met de HIBI 10 minutes aroma Peony

pioenrozen Japanse bloem

Heb je nu genoeg inspiratie of wil je nog even grasduinen door de Moederdag Giftguide met nog véél meer cadeau inspiratie.

liefs uit Japan Roppongi