De Liefde voor Japan

De Liefde voor Japan

EEN GEDEELDE LIEFDE

Wist je dat een Nederlandse galjoen in 1600 het eerste schip is dat Japan bereikte? De naam van dat schip was “De Liefde” en die komt hier wel heel erg van pas. De liefde voor Japan vind je namelijk in deze webshop, maar ook andere kleine zelfstandige ondernemers delen deze liefde. Een aantal hebben we in onze collectie opgenomen en die stellen we je hier graag aan je voor.

STUDIO CATTA


Catta ontwerpt en maakt alles al sinds 2006 zelf in haar studio shop in Amsterdam. Daar is ze na haar studie aan de AMFI meteen voor zichzelf aan de slag gegaan. De liefde voor Japan was er tijdens de studie al en liep als een rode draad door haar eind collectie. Ze heeft zelfs een paar jaar een cursus Japans gevolgd! Alle reden voor ons om een paar items uit haar collectie bij ons te verkopen. Niet alleen vanwege het Japanse, maar ook vanwege het duurzame karakter! Neem hier snel een kijkje.

PHILO OUWELEEN


Philo is niet zo maar een Japanologe, ze is naast public speaker ook nog eens kunstenares. Ze heeft een jaar in Japan gestudeerd, en is daarna een paar maanden teruggegaan voor een “artist in residence” programma. Dat was in Kameoka, vlakbij Kyoto, en met haar serie “Stories of Kameoka” probeert ze de geest van deze gemoedelijke plattelands stad te vangen. Haar prachtige kaarten en hun verhalen vind je hier.

ANO STUDIO


Last, but not least, stellen we met alle plezier ANO Studio van Hannah Kay aan je voor. Hannah is een zelfbenoemde Japan-nerd en ze is dol op koffie. Sinds haar reis naar Japan kan ze het land niet meer uit haar hoofd krijgen en dat is maar goed ook, want de prints die ze maakt zijn oogstrelend mooi. ANO is trouwens en Japans aanwijzend voornaamwoord en betekent “die daar”. Maar ze gebruiken het ook op dezelfde manier als wij het woord “ehm” gebruiken, voor als je even niet op je woorden kunt komen. Benieuwd naar de collectie van Hannah? Klik dan hier en kies je print.