Lente is leuk en ik geef je 5 redenen waarom

Lente is leuk en ik geef je 5 redenen waarom

De lente staat deze week voor de deur en dat is leuk! Allereerst omdat er het allerleukste woord ooit bij hoort: lentekriebels. Precies het gevoel dat je krijgt bij het voorjaar; de zon laat zich vaker zien, de natuur ontwaakt en iedereen wordt vanzelf weer wat vrolijker. Lees snel verder want ik geef je nog 5 redenen waarom de lente zo leuk is.

GENIETEN VAN SAKURA

De parken, tuinen, en de berm, alles lijkt ineens in volle bloei te staan. Ik kan intens genieten van de mooie bloesems die tevoorschijn komen, sakura in het bijzonder natuurlijk.

Bijna elk jaar kun je in het kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos  400 bloeiende sakura bomen bewonderen. Deze Prunis Yedoensi (met een rechte onderstam) zijn in 2000 geschonken door de Japan Women’s Club, om de 400-jarige handelsrelatie tussen Japan en Nederland te vieren.

In Japan zelf zijn er ontelbaar veel mooie plekken om te genieten van de sakura. Hanami zoals het bewonderen van de kersenbloesem heet, is een populair lente verdrijf. Als je de prachtige foto's ziet begrijp je wel waarom. Wat dacht je van de Kintaikyo-bashi in Iwakuni vlakbij Hiroshima. De brug alleen al is prachtig, en als de sakura er bloeit helemaal.

sakura Japan

De bloeiende bloesems rond het kasteel van Himeji, die zijn toch ook adembenemend!

sakura himeji kasteel Japan

Wil je thuis genieten van de Japanse lente? Sakura blaadjes komen op heel veel mooie producten terug, ik heb ze allemaal verzameld en je vindt ze HIER.

LEKKER BUITEN LUNCHEN

Eind maart is het ook hoog tijd om je picknick kleed uit te kloppen, want de kans dat je erop uit kunt voor een lunch in de buitenlucht neemt met de dag toe. Stop je kleed samen met een goed gevulde bentobox in je tas en je bent er helemaal klaar voor!

onigirazu bentobox

Maak er eens een verrassende picknick van en neem lekkere, gevarieerde rijst sandwiches mee. Het recept voor deze onigirazu, zo heten ze in Japan, staat in deze blogpost.

JE HUIS WEER SPIC EN SPAN

Okay, je hoeft het niet zo drastisch aan te pakken als Marie Kondo, de welbekende Japanse opruim-guru, maar het is wel lekker om opgeruimd aan het voorjaar te beginnen. Gooi alle ramen open, hang dekens en tapijten buiten, haal de bezem door je huis en geef je muren een nieuwe lik verf. En hang, als alles weer spic en span is, eens wat anders aan de muur! Er is genoeg inspiratie om je interieur een Japanse vibe te geven.

Japanse print van prent

Wil je een paar tips voor een opgeruimde werkplek, dan heb ik deze van Marie Kondo voor je.

LEKKER LUI LEZEN IN DE LENTEZON

Haal je tuinmeubels uit de berging, hang je hangmat op en vang de eerste zonnestralen met je favoriete leesvoer. 

Japanse literatuur

De webshop is inmiddels lekker gevuld met heel veel boeken, klassiek en modern, van Japanse schrijfsters en schrijvers. Kijk HIER maar eens!

TIJD VOOR EEN NIEUWE GARDEROBE

Ga eens kritisch door je garderobe en kijk wat je echt nooit meer aan doet, of wat je met een paar kleine ingrepen om kunt toveren tot een uniek fashion item.

Oude kleding hoef je natuurlijk niet weg te gooien, je kunt er vast iemand anders nog blij mee maken. Misschien heb je een weggeefwinkel in de buurt, waar je meer dan welkom bent met je goeie goed. 

Heb je weer wat ruimte in je garderobe kast, schaf dan wat mooie t-shirts van Catta aan. Allemaal unieke, mooie, duurzame stukken ontworpen met een vleugje Japan.

studio catta dames t-shirt origami

 

LANGER GENIETEN VAN SAKURA

Wil je wat langer van de bloesems genieten, dan heb ik 3 leuke DIY projecten voor je. Pak je naald en draad en origami papier erbij en lees DIT blogbericht. 

 liefs uit japan