Blog — food

Inspiratie voor in je bentobox: 3 tips

Geplaatst door Ingrid Beyer op

Inspiratie voor in je bentobox: 3 tips
Laat je hier inspireren voor een goed gevulde bentobox. Een blogpost gevuld met lekkere (Japanse) recepten, zo kan iedereen weer vol goede moed aan de slag.

Meer lezen →

Takoyaki pan: de Japanse poffertjespan

Geplaatst door Ingrid Beyer op

Takoyaki pan: de Japanse poffertjespan

Goed nieuws voor fans van takoyaki, er staat een takoyaki pan (een Japanse poffertjespan) in de shop. Nu kun jij dus zelf aan de slag met het ronde deegballetje gevuld met octupus uit Osaka. TAKOYAKI, WAT IS DAT? Takoyaki, letterlijk gebakken octopus, zijn balletjes gemaakt van een beslag op basis van tarwemeel, ei en dashi bouillon, gebakken in een speciale takoyaki-pan. Ze zijn meestal gevuld met gehakte of in blokjes gesneden octopus, tempura-stukjes (tenkasu), ingelegde gember en lente-ui. Ze zijn in 1935 ontwikkeld door Endo Tomekichi, eigenaar van een streetfood stalletje In Osaka. En dat het een daverend succes was...

Meer lezen →

3 lekkere recepten met Japanse rijst

Geplaatst door Ingrid Beyer op

3 lekkere recepten met Japanse rijst
Als je van sushi houdt begrijp je wel waarom rijst het belangrijkste ingrediënt in de Japanse keuken is. Dat je er nog veel meer lekkers mee kunt maken lees je op het blog.

Meer lezen →

Back to school bentobox

Geplaatst door Ingrid Beyer op

Back to school bentobox
Ook vol goede voornemens dit nieuwe schooljaar? Begin met een goede lunch en geef, of neem een gevarieerde bentobox mee naar school, of je werk. 

Meer lezen →

Sinterklaas dobbelspel, een nieuwe traditie

Geplaatst door Ingrid Beyer op

Sinterklaas dobbelspel, een nieuwe traditie
De traditionele Sinterklaas viering ligt met onze elf-jarige pre-puber alweer een paar jaar achter ons. Maar we laten dit kinderfeest natuurlijk niet zo maar aan onze neus voorbij gaan! Een gezellige avond tijdens de donkere dagen is te leuk, dus hebben we gewoon een nieuwe traditie in het leven geroepen.

Meer lezen →