Blog — recept

Bentobox recept: Japanse pastasalade

Geplaatst door Ingrid Beyer op

Bentobox recept: Japanse pastasalade
Een bentobox recept met een Japanse pastasalade is niet alleen lekker voor de lunch, hij doet het ook goed bij een picknick of BBQ.

Meer lezen →

Inspiratie voor in je bentobox: 3 tips

Geplaatst door Ingrid Beyer op

Inspiratie voor in je bentobox: 3 tips
Laat je hier inspireren voor een goed gevulde bentobox. Een blogpost gevuld met lekkere (Japanse) recepten, zo kan iedereen weer vol goede moed aan de slag.

Meer lezen →

Takoyaki pan: de Japanse poffertjespan

Geplaatst door Ingrid Beyer op

Takoyaki pan: de Japanse poffertjespan

Goed nieuws voor fans van takoyaki, er staat een takoyaki pan (een Japanse poffertjespan) in de shop. Nu kun jij dus zelf aan de slag met het ronde deegballetje gevuld met octupus uit Osaka. TAKOYAKI, WAT IS DAT? Takoyaki, letterlijk gebakken octopus, zijn balletjes gemaakt van een beslag op basis van tarwemeel, ei en dashi bouillon, gebakken in een speciale takoyaki-pan. Ze zijn meestal gevuld met gehakte of in blokjes gesneden octopus, tempura-stukjes (tenkasu), ingelegde gember en lente-ui. Ze zijn in 1935 ontwikkeld door Endo Tomekichi, eigenaar van een streetfood stalletje In Osaka. En dat het een daverend succes was...

Meer lezen →

Furikake: 3 recepten

Geplaatst door Ingrid Beyer op

Furikake:  3 recepten
In Japan kom je furikake in elk huishouden tegen, maar hoe komt het dat deze rijstspecerijen zo populair zijn en wat zit er precies in die mysterieuze zakjes? En, hoe gebruik je deze magische mix?

Meer lezen →

Back to school bentobox

Geplaatst door Ingrid Beyer op

Back to school bentobox
Ook vol goede voornemens dit nieuwe schooljaar? Begin met een goede lunch en geef, of neem een gevarieerde bentobox mee naar school, of je werk. 

Meer lezen →